Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell declara d’interés general la reforma integral de la Residència per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual Vall d’Umbrí de Borriol

29/07/2022
  • Les obres tenen un cost previst de 2,3 milions d’euros i estan previstes en el pla Convivint de la Generalitat

El Ple del Consell ha declarat d’interés general i d’interés públic les obres de reforma integral de la Residència per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual Vall d’Umbrí de Borriol. 

Aquestes actuacions, que tenen un cost estimat de 2,3 milions d’euros, són finançades a través dels fons del Mecanisme de recuperació i resiliència, ja que el seu objectiu és la modernització i la millora dels recursos d’atenció a persones en situació de dependència i persones amb diversitat funcional en situació de vulnerabilitat.

La declaració d’interés general aprovada pel Consell permet agilitzar els procediments necessaris per a impulsar les obres, amb l’objectiu de facilitar que aquest projecte puga ser una realitat al més prompte possible. 

Vall d’Umbrí és una residència de gestió pública amb una capacitat per a 50 persones que requereix una intervenció completa, no només per a corregir-ne les deficiències estructurals i actualitzar les instal·lacions, sinó també per a adaptar-la al nou model residencial impulsat per la Generalitat. 

Reforma integral

La reforma integral del centre s’ha inclòs en el pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 de la Generalitat per a la construcció i la remodelació de més de 190 nous centres de serveis socials a la Comunitat Valenciana. 

Les obres consistiran, d’una banda, a adaptar el centre a la normativa actual de seguretat contra incendis i d’accessibilitat, així com dotar-lo d’unes instal·lacions elèctriques i uns sistemes de climatització que garantisquen el benestar de les persones usuàries. 

Així mateix, la reforma adequarà el centre amb mòduls de convivència, crearà espais més reduïts de funcionament diferenciat, garantirà l’accessibilitat en tots els recorreguts i millorarà la qualitat de l’atenció a les i els residents.

El projecte preveu també millorar la distribució i les condicions de l’edifici administratiu, els vestuaris de personal i de l’edifici d’usos esportius, i la reforma de la piscina per a reduir-ne la profunditat i fer-la més segura. 

Finalment, es crea un edifici nou que inclourà una sala multisensorial que millorarà els programes rehabilitadors i l’atenció de les persones residents.