Justícia, Interior i Administració Pública

Emergències declara estabilitzat l’incendi de Calles

27/07/2022
Emergències declara estabilitzat l’incendi de Calles
  • El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, assenyala que el nivell d’emergència passa a situació 0 i que els veïns d’Alcotas poden tornar a les seues cases

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assegurat que el treball efectuat sobre el terreny pel dispositiu d’extinció en les últimes hores “permet declarar estabilitzat l’incendi de Calles i que puguem abaixar el nivell d’emergència de situació 2 a situació 0”.

Ángel ha explicat que, en aquest nou escenari, “la Unitat Militar d’Emergències pot retirar-se a la base de Bétera, i els veïns d’Alcotas, que per seguretat van ser desallotjats, ja poden tornar a les seues cases”. 

Durant la reunió de coordinació en el post de comandament avançat, el director de l’extinció, l’inspector en cap del Consorci de Bombers de València, José Miguel Basset, ha donat per estabilitzat l’incendi després de valorar amb els responsables de la Generalitat la situació del perímetre afectat, que es manté en 220 hectàrees. 

José María Ángel ha indicat que “encara que en aquest moment l’evolució és favorable, queden encara intenses jornades de treball per a declarar-lo extingit. Per aquest motiu, es mantindrà en la zona un dispositiu de mitjans terrestres d’extinció”.

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha informat que quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers continuaran desenvolupant tasques de segellament del perímetre i realitzaran tasques de vigilància per a evitar que reviscole cap zona del perímetre.

Galeria d'imatges