Justícia, Interior i Administració Pública

El Consell inicia les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’incendi forestal de Venta del Moro

29/07/2022
  • L’Ajuntament disposa de 30 dies des de la jornada següent a la publicació en el DOGV per a presentar les estimacions de danys

El Consell ha acordat escometre les actuacions necessàries per a pal·liar els efectes de les zones afectades per l’incendi forestal del passat 3 de juliol en el municipi de Venta del Moro.

S’estableix un termini de 30 dies, comptats des de l’endemà de la publicació del present acord en el DOGV, perquè la corporació local del municipi afectat puga presentar les estimacions de danys d’infraestructures i béns públics, dels danys que hagen pogut patir les instal·lacions i infraestructures agràries o d’altres sectors econòmics diferents dels forestals, i dels possibles danys a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estiguen coberts pel sistema d’assegurances.

També es podran notificar, si escau, les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s’hi hagen hagut d’efectuar a conseqüència de l’incendi forestal, amb la documentació corresponent inclosa.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà totes les actuacions dels diferents departaments del Consell i amb altres administracions públiques, en relació amb les accions que hagen de desenvolupar-se per a aconseguir la tornada a la normalitat, com més prompte possible, de totes les zones que es van veure afectades per l’incendi forestal al qual es refereix aquest acord.

Les sol·licituds presentades per part de la corporació local seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà efectuar una estimació econòmica, que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental per a la seua posterior aprovació pel Consell.

A més, l’execució de les mesures que corresponguen podrà dur-se a terme per mitjà del procediment d’inversió directa o pel procediment de concessió directa.