Justícia, Interior i Administració Pública
Accés a la Justícia

El Consell reconeix a l’Associació Valenciana de Caritat el dret a l’assistència jurídica gratuïta

01/08/2022
  • La centenària entitat benèfica s’uneix a altres organismes d’utilitat pública com la Creu Roja o les associacions de consumidors i consumidores

La Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia ha reconegut a l’Associació Valenciana de Caritat el dret a l’assistència jurídica gratuïta i s’uneix a la llista d’entitats que ja disposen d’aquesta ajuda de la Generalitat com la Creu Roja Espanyola, les associacions de persones consumidores i usuàries i les associacions d’utilitat pública que tinguen com a fi la defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

D’aquesta manera, l’Associació, que gestiona, entre altres centres, l’emblemàtica Casa Caritat de València disposarà de l’assistència gratuïta finançada per la Generalitat en la seua condició de persona jurídica.

L’Associació Valenciana de Caritat –declarada d’utilitat pública‒ va ser fundada en 1906 per a l’atenció de les persones sense llar i en risc d’exclusió social. Al llarg de la seua història ha repartit més de 45 milions de racions de menjar i ajudat a centenars de milers de persones en les seues diferents activitats d’assistència social.

Per al director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, “la funció solidària que durant més d’un segle ha exercit l’Associació Valenciana de la Caritat s’havia de veure reforçada pel suport de la Conselleria de Justícia, com passa amb altres entitats d’utilitat pública que tenen reconegut el dret a l’assistència jurídica gratuïta”.

Segons ha explicat García Añón, aquesta col·laboració amb l’Associació Valenciana de la Caritat és “un pas més en la consolidació del model valencià de justícia gratuïta per al qual, entre altres iniciatives, s’ha augmentat el pressupost en més d’un 120 % des de 2015 fins a arribar als 51,3 milions d’euros i s’han creat serveis d’orientació jurídica especialitzats en estrangeria, diversitat funcional i àmbit penitenciari”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Justicia, Interior y Administración Pública, Gabriela Bravo