Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Igualtat destinarà 7,3 milions d’euros a la reforma i ampliació de la residència i centre de dia per a persones majors dependents d’Aldaia

09/08/2022
Igualtat destinarà 7,3 milions d’euros a la reforma i ampliació de la residència i centre de dia per a persones majors dependents d’Aldaia
  • La Conselleria trau a licitació les obres d’aquest centre que comptarà amb 52 places residencials i 50 places per a l’atenció en el centre de dia
  • El projecte s’inclou en el Pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 de la Generalitat

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació les obres de reforma i ampliació de la residència per a persones majors dependents i centre de dia L’Horta, al municipi d’Aldaia, amb un pressupost previst de 7,3 milions d’euros.

Aquest projecte està inclòs en el Pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 i respon a la necessitat de dotar els municipis de la Comunitat Valenciana de noves places públiques d’atenció a les persones majors tant residencial com diürna per l’augment de persones usuàries i també a les noves necessitats que han sorgit arran de la pandèmia de la COVID-19.

En aquest sentit, s’aposta per un nou model de centres formats per mòduls convivencials, en els quals es puguen produir confinaments en mòduls aïllats en unes condicions d’habitabilitat, seguretat sanitària i convivència adequades.

En concret, aquesta actuació permetrà que Aldaia dispose de 52 places residencials per a persones majors, de les quals 38 se situaran en un bloc destinat a persones majors dependents, i 14 més, en un altre edifici per a grans dependents. Així mateix, es preveu un tercer bloc on se situarà el centre de dia amb capacitat per a l’atenció de 50 persones majors.

El primer bloc destinat a residència de persones majors dependents s’organitzarà al voltant de dos mòduls de convivència, cadascun d’aquests amb capacitat per a albergar 19 residents en set habitacions dobles i cinc d’individuals distribuïdes en dues plantes.

Per la seua banda, la residència per a grans dependents estarà en un altre edifici amb dues plantes amb un total de huit habitacions amb capacitat total per a 14 persones usuàries i una tercera planta destinada a l’equipament del centre.

Finalment, en el bloc destinat a albergar el centre de dia, els serveis es repartiran en una planta baixa i dues plantes amb sala de rehabilitació, sala d’activitats i convivència, consulta mèdica, psicològica i de podologia, sala de tractament i cures i perruqueria.

A més, disposarà d’una zona enjardinada interior d’ús exclusiu per als usuaris i usuàries del centre de persones majors L’Horta, en la qual s’ha previst una adequació per a incloure recorreguts més accessibles i espais intergeneracionals amb jocs infantils.

Pla Convivint

El Pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 preveu una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Aquest ambiciós pla impulsa la construcció de centres públics i la reforma d’instal·lacions que, en molts casos, feia més de 30 anys que no s’havien sotmés a cap mena d’actualització i que ara s’adaptaran als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 i que situen les persones en el centre.

L’objectiu és garantir que tots els departaments de serveis socials tinguen, almenys, un recurs de cada tipologia i que hi haja un recurs públic a menys de 20 minuts si és diürn i a 30 minuts si és residencial; és un altre dels aspectes del pla destacats per la vicepresidenta, que també ha posat en valor el seu caràcter ecologista i de foment de l’accessibilitat universal.

Galeria d'imatges