Presidència

L’Hemisfèric dona la benvinguda al visitant 10 milions

28/07/2022
L’Hemisfèric dona la benvinguda al visitant 10 milions
  • L’Hemisfèric dona la benvinguda al visitant 10 milions
  • El primer edifici de la Ciutat de les Arts i les Ciències anticipa amb aquest èxit la celebració del seu 25 aniversari el 2023
  • La Ciutat de les Arts i les Ciències ja arriba a nivells prepandèmia amb milió i mig d’entrades venudes des de gener

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut hui el visitant 10 milions des que va obrir les portes l’abril de 1998. Es tracta de Jesús León Sánchez, veí del barri de Benicalap (València), que s’ha mostrat “molt content i sorprés” en conéixer la notícia a la seua arribada a l’Hemisfèric.

Acompanyat per la seua parella, Rebeca, natural de Muro de Alcoy (Alacant), Jesús ha explicat que “just hui estem celebrant el seu aniversari, així que està sent una experiència molt emocionant”. Tots dos han comprat entrades de l’Hemisfèric per a veure la pel·lícula ‘Oceans’, en una jornada completa en la qual també han visitat l’Oceanogràfic. El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, els ha entregat dos abonaments anuals d’‘Amics de la Ciència’ per a visitar el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric.

El primer dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències obert al públic complirà el 25 aniversari l’any que ve. Antonio Torres ha destacat que durant aquests anys s’han projectat més de 100 produccions en l’única sala d’Espanya que disposa “de tres sistemes diferents com ara l’IMAX, el sistema Fulldome i el cinema digital 3D, cosa que converteix l’Hemisfèric en un referent nacional”.

Torres ha afegit que només des que va començar l’any s’han registrat més de 200.000 espectadors en l’Hemisfèric i abans que acabe el mes de juliol “arribarem al milió i mig d’entrades venudes a tota la Ciutat de les Arts i les Ciències, la qual cosa suposa superar amb escreix els registres anteriors a la pandèmia i fins i tot estar molt prop del 2019, un any històric en turisme”.

A més, ha explicat que aquestes dades corresponen a la venda d’entrades i caldria afegir-hi “visitants que acudeixen a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a assistir activitats organitzades a l’aire lliure, recórrer les exposicions situades als espais de lliure accés o participants en esdeveniments i festivals”. A aquestes bones xifres se suma l’èxit de l’obertura de CaixaForum, que ha tingut un gran suport de públic, ja que ha rebut més 100.000 visitants el primer mes.

Oferta de l’Hemisfèric

Entre les novetats que presenta aquest estiu, destaca el planetari en directe ‘Les nocturnes d’estiu’ i la nova pel·lícula ‘Flying Monsters’. Aquesta projecció narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre als interrogants en aquesta pel·lícula que uneix història, investigació i ciència.

L’Hemisfèric és un dels espais preferits pel públic visitant al qual apunten cada dia centenars de càmeres i amb més presència en xarxes socials com Instagram. A més de gaudir de l’espectacular sala de projeccions, es pot recórrer l’anell perimetral Carl Sagan, l’espai d’accés lliure que envolta a la cúpula i des d’on es veu el conjunt de llacs i edificis de tot el complex.

Galeria d'imatges