Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell declara d’emergència els treballs per a controlar el brot de botulisme en zones humides protegides del sud d’Alacant

29/07/2022
  • La ràpida actuació de retirada i de recuperació d’animals en el centre de la Santa Faç va permetre minimitzar l’afecció de la malaltia en l’aiguamoll
  • La declaració comprén una inversió de 150.688 euros per a les actuacions de control en el Parc Natural del Fondo

El Ple del Consell ha aprovat la declaració d’emergència dels treballs i actuacions necessàries per a controlar el brot de botulisme en les zones humides protegides del sud d’Alacant.

La Conselleria de Transició Ecològica va declarar el passat 1 de juliol l’emergència dels treballs de retirada de cadàvers i del trasllat d’animals afectats per la malaltia, detectada al Parc Natural del Fondo, en el centre de recuperació de fauna silvestre de la Santa Faç.

La immediatesa de les actuacions de control, per un import de 150.688 euros, ha permés minimitzar l’afecció de la infecció provocada per l’anòxia, conseqüència de les altes temperatures en l’aiguamoll, i també evitar la seua propagació a altres zones humides adjacents com el Clot de Galvany, els Carrissars d’Elx, les Salines de Santa Pola o les Llacunes de la Mata-Torrevieja.

La malaltia es va detectar el mes de juny al Parc Natural del Fondo, una zona que alberga poblacions d’aus aquàtiques de gran valor per a la seua conservació per raons de biodiversitat. Aquest és un punt de nidificació fonamental a nivell europeu per als anàtids, una espècie declarada en perill crític a nivell nacional.