Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell col·labora amb la UPV en un projecte d’investigació per a incrementar la biodiversitat agrària i la resiliència

29/07/2022
  • L’objectiu és la recuperació, l’anàlisi i el sanejament de varietats de raïm minoritàries i en perill de desaparició
  • La Conselleria de Transició Ecològica finança la investigació de la UPV amb 30.000 euros

El Consell ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per a dur a terme un projecte d’investigació i d’experimentació de recuperació, d’anàlisi i de sanejament de varietats minoritàries de raïm en la Comunitat Valenciana per a incrementar la biodiversitat agrària i contribuir a la resiliència davant del canvi climàtic.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica finançarà amb un màxim de 30.000 euros les activitats incloses en aquesta iniciativa d’investigació.

Aquest conveni tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2022 i subvencionarà les despeses executades entre l’1 de gener i el 30 de novembre que estiguen relacionades amb l’estudi.

L’objectiu és impulsar un projecte que permeta la detecció de varietats de raïm minoritàries i en perill de desaparició, la identificació de la presència de virosi, el sanejament d’aquest tipus de cultius i l’anàlisi de la variabilitat de la biodiversitat en l’Estació Experimental Agrària d’Elx i en l’Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia.

Els resultats obtinguts estaran accessibles en les pàgines web de la UPV i de la Conselleria de Transició Ecològica i podran ser utilitzats per a l’interés públic per part de totes dues.

La Conselleria col·labora d’aquesta manera en un projecte impulsat des de la UPV que forma part de la línia d’investigació de l’Institut Universitari de Conservació i Millora de l’Agrodiversitat  Valenciana.

La UPV du a terme, des de 2014, investigacions en vinyes amb aquest grup d’investigació dirigides a la recuperació de varietats tradicionals de raïm, desenvolupament de protocols de sanejament de plantes infectades amb virus, conservació de materials i avaluació de materials en cultiu ecològic i en un context de canvi climàtic.