Presidència

El Consell aprova un conveni per a la rehabilitació integral del Centre d’Estudis de Peníscola

29/07/2022
  • La Generalitat destinarà 3,1 milions d'euros, des de 2022 fins a 2025, per a l'execució de les actuacions
  • Es dona resposta a l'augment de les necessitats administratives i de serveis del municipi, que en època estival supera els 100.000 habitants

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Presidència de la Generalitat, per mitjà de la Direcció General d'Administració Local, i l'Ajuntament de Peníscola, per a la rehabilitació integral de l'edifici Centre d’Estudis que es destinarà a usos administratius.

La Generalitat destinarà 3.185.000 euros, distribuïts en quatre anualitats, per a finançar la rehabilitació integral d'aquest edifici, actuació que es prolongarà fins al 2025.

El conveni inclou l’execució de les obres del Centre d'Estudis, tenint en compte que les dependències municipals administratives es troben repartides en un total de 8 edificis i locals, i algunes d'aquestes (alcaldia, tresoreria o urbanisme) en edificis antics situats dins de les muralles, la qual cosa afecta l'accessibilitat als seus serveis.

En contraposició, l'edifici principal del complex conegut com a Centre d'Estudis, situat al peu dels accessos al centre històric, té una localització òptima per a albergar la pràctica totalitat de les dependències administratives municipals.

A més, Peníscola, amb una població actual de 7.882 habitants, ha incrementat notablement les seues necessitats administratives i de serveis en les últimes dècades a causa del seu caràcter eminentment turístic i a la població estival que acull i que supera els 100.000 habitants.

Col·laboració municipal

D’altra banda, l’Ajuntament de Peníscola es compromet a executar l'obra en el termini establit, en ser-ne el promotor i l’executor; supervisar qualsevol incidència que es produïsca; finançar la resta de l'obra en la part que excedisca de l'import de la subvenció i mantindre les instal·lacions en perfecte estat de conservación i, també, entre altres coses, cobrir els costos de personal i de manteniment de la instal·lació.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas