Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

Obres Públiques ha tret a licitació el servei de transport de viatgers per carretera CV-202 Les Marines - Alacant

29/07/2022
Obres Públiques ha tret a licitació el servei de transport de viatgers per carretera CV-202 Les Marines - Alacant
  • Atendrà una població de 740.000 habitants i connectarà els principals nodes de transport i els centres tractors
  • Donarà servei per via ràpida a nuclis turístics com Calp, Altea, Dénia, Xàbia o Teulada i s’hi habilitarà una connexió amb l’aeroport de la qual manquen en l’actualitat

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació el contracte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-202 Les Marines - Alacant.

Aquest servei de transport per carretera connectarà els nuclis principals de la Marina Alta i la Marina Baixa amb l’àrea urbana d’Alacant i els seus principals nodes de transport i centres tractors de referència, com ho són l’aeroport d’Alacant-Elx, l’estació d’ADIF Alacant (AVE) i la Universitat d’Alacant.

Les set línies en què s’estructura atendran una població de 740.000 habitants dels municipis d’Alacant, el Campello, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Xàbia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Teulada, Benissa, el Poble Nou de Benitatxell, Calp, Benidorm, la Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià, Altea, Polop, la Nucia i l’Alfàs del Pi.

La concessió comptarà amb una dotació mínima de catorze autobusos que realitzaran a l’any prop de 2,1 milions de quilòmetres i 32.150 expedicions, la qual cosa equival a 88 expedicions diàries. La major part de les expedicions tindran Benidorm com a nucli.

Així mateix, tres línies proporcionaran servei per via ràpida a nuclis de gran rellevància turística com Calp, Altea, Dénia, Xàbia o Teulada i s’habilitarà una connexió amb l’aeroport de la qual manquen en l’actualitat. A més, es millora el nivell de servei de la capital provincial amb poblacions intermèdies com la Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià, l’Alfàs del Pi i la Nucia.

Els nous projectes de servei públic de transports que la Conselleria està licitant estableixen uns estàndards tecnològics, en matèria d’accessibilitat i relacionats amb el medi ambient i l’eficiència energètica, que garantiran un servei còmode i amb unes prestacions concordes amb els temps actuals.

Els vehicles estaran equipats amb un sistema d’ajuda a l’explotació (SAE) que transmetrà la informació en temps real de dades de localització i servei dels vehicles, i es podrà donar informació d’horaris en temps real a través de diversos mitjans com ara panells de bord o les pàgines web dels operadors. A més, permetrà habilitar el pagament mitjançant la targeta interoperativa Móbilis.

Amb la licitació dels nous serveis, que es preveu que estiguen finalitzats enguany, des de la Conselleria es reordenarà tota la xarxa autonòmica de transport públic interurbà per carretera per a la pròxima dècada.

Amb aquesta reordenació, la Conselleria pretén millorar la qualitat en la prestació del servei públic, incrementar l’accessibilitat al sistema de transport públic regional i potenciar la complementarietat entre les diverses maneres de transport existents en el territori, per a donar una resposta més eficaç a les necessitats de mobilitat de la població.

Galeria d'imatges