Justícia, Interior i Administració Pública
Funció Pública

Gabriela Bravo acorda amb la majoria dels sindicats els criteris per a la reducció de la temporalitat en les plantilles de la Generalitat

29/07/2022
  • La consellera destaca que l’OPO extraordinària se suma a la resta de processos d’estabilització, que culminaran en 2024 amb la cobertura de 8.499 places

La Mesa Sectorial de la Funció Pública valenciana ha aprovat l’acord per al desenvolupament de l’oferta pública d’ocupació (OPO) per a la reducció de la temporalitat en les plantilles de la Generalitat amb el suport de tres de les quatre organitzacions sindicals representades en aquest organisme (UGT, CCOO i Intersindical), mentre que CSI·F no ha subscrit l’acord.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la Generalitat fa set anys que treballa per a oferir a la ciutadania “uns serveis públics de qualitat” i l’acord assolit aquest divendres és “un pas més en la consecució d’aquest objectiu”. A més, ha agraït als sindicats que “han ajudat a assolir aquest model que, n’estic segura, serà un èxit”.

Aquesta OPO es convoca per a complir amb el que s’estableix en la Llei 20/2021 del Ministeri d’Administracions Públiques amb la qual es reduirà l’excessiva temporalitat en el sector públic un màxim del 8 %.

Fruit d’aquest acord, en aquesta OPO es convocaran 3.088 places, 2.514 de les quals corresponen a llocs de naturalesa estructural dotats pressupostàriament que han estat ocupats de manera temporal i ininterrompudament amb anterioritat a l’1 de gener de 2016. A més, s’inclouran 574 places més que hagen estat ocupades de la mateixa manera, almenys, en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2021. L’OPO extraordinària es completa amb 739 places pel torn de promoció interna.

Les places del primer grup ‒ocupades de manera temporal i ininterrompudament des d’abans de l’1 de gener de 2016‒ es convocaran, tal com marca la llei estatal, mitjançant processos de concurs en els quals el 60 % de la nota correspondrà a l’experiència baremada amb 0,32 punts per mes treballat, en un lloc de la Generalitat igual al que s’opte; 0,11 punts per mes, per llocs diferents, i 0,08 per mes en altres administracions. El 40 % restant de la nota s’avaluarà mitjançant altres mèrits, com els exàmens aprovats en oposicions semblants durant els últims deu anys, les titulacions acadèmiques, el coneixement del valencià i altres idiomes comunitaris, i els cursos de formació.

Les places del segon grup (574, i ocupades en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2021) es cobriran mitjançant concurs oposició en el qual els exàmens suposaran el 60 % de la nota, i el 40 % mitjançant la baremació de mèrits a raó de 0,18 punts per mes treballat, en lloc similar de la Generalitat al qual s’aspira; 0,06 en funcions diferents, i 0,05 per mes treballat en altres administracions. La resta de la puntuació es configurarà mitjançant els mateixos mèrits que el grup precedent. Per a aquest grup, el contingut dels exàmens guardarà relació amb els procediments, les tasques i les funcions habituals dels llocs de treball als quals s’oposita i, per aquest motiu, hi haurà una reducció dels temaris.

Aquesta OPO extraordinària se suma als processos d’estabilització de llocs de treball interins que ara mateix estan en marxa, corresponents als anys 2017, 2018 i 2019, amb els quals es cobriran un total de 5.490 llocs.

Per a la consellera Bravo, “entre tots els processos es cobriran amb funcionaris de carrera un total de 8.499 llocs, amb què la taxa d’interinitat de la funció pública valenciana se situarà per davall del 8 %, tal com marquen els objectius de la llei estatal”.

Talls de veu relacionats