Presidència
Sondeo de Turisme

Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana parteixen amb una previsió del 81,7 % per al mes d’agost

29/07/2022
  • Benidorm parteix amb reserves del 87 %; el litoral de Castelló compta amb un 84,57 % de reserves; el litoral de València, un 77,37 %; el litoral d’Alacant, un 77,84 %, i la ciutat de València preveu un 75 %
  • Francesc Colomer destaca que aquestes previsions demostren que “estem en la senda de la recuperació”

La previsió d’ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana per al pròxim mes d’agost parteix d’un 81,69 %, la qual cosa suposa un increment de 15,9 punts respecte a la prevista inicialment l’agost de 2021. Així es desprén del sondeig realitzat per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’establiments hotelers de la Comunitat.

Davant d’aquestes dades, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que les previsions mostren que “hi ha dinamisme en el sector” i demostren que “estem en la senda de la recuperació”, i hi ha afegit que “són un bon símptoma de la fidelitat dels turistes” cap a la destinació Comunitat Valenciana.

Colomer ha assenyalat que “aquestes dades reflecteixen clarament la recuperació del sector”, ja que mostren 16 punts més que l’agost de 2021, “que no va ser un mal mes”. A més, ha recalcat que “es tracta d’unes previsions sobre les reserves tancades”, a les quals caldria afegir les reserves d’última hora, que “sempre influeixen”.

Així, ha remarcat que quan falten dos dies perquè s’inicie el mes d’agost “els hotels ja compten amb més del 80 % d’ocupació” i les previsions en càmpings i apartaments “són també molt positives”.

Les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen assolir un 84,57 %, la qual cosa suposa un increment d’11 punts respecte d’agost de 2021. Per al litoral de València, la previsió inicial d’ocupació estimada és del 77,37 %, la qual cosa suposa un increment de 21,4 punts enfront d’agost de 2021. A més, per als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi Benidorm, s’estima una ocupació del 77,84 %, la qual cosa implica 9,1 punts més que en la prevista l’agost de 2021.

Per la seua banda, per als hotels de Benidorm, s’estima una previsió d’ocupació del 87 %, la qual cosa suposa 22 punts per damunt del mateix mes de l’any anterior. La previsió estimada per a la ciutat de València, xifrada en un 75 %, suposa 14,8 punts per damunt del mateix mes de l’any anterior.