Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Formació

Labora posa en marxa un nou programa per a reciclar a professionals de sectors estratègics a través de formació

01/08/2022
  • La formació l'oferiran les mateixes empreses o agrupacions empresarials
  • Aquestes ajudes formen part del Pla Estratègic d'Impuls al Formació Professional, del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha posat en marxa un nou programa per a reciclar a professionals de sectors estratègics a través de cursos de formació que oferiran les mateixes empreses, les agrupacions empresarials o les entitats sense ànim de lucre.

Amb aquestes ajudes, que pertanyen al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència,

i que s'han publicat en el DOGV de hui, es pretén incentivar la formació de la ciutadania a través de les empreses, associacions, entitats empresarials i entitats sense ànim de lucre. Així mateix, a través de la formació del capital humà, es farà front  als efectes econòmics i socials de la pandèmia provocats per la COVID-19 afavorint les transicions ecològica i digital per a ser més sostenibles i resilients

Aquesta línia d'ajudes, que compta amb més de huit milions de pressupost, té per objectiu específic subvencionar propostes d'accions formatives que s'ajusten a les necessitats més immediates de formació de capital humà dels diferents sectors productius.

Labora subvencionarà els projectes de formació que s'orienten als sectors prioritaris del Pla de Modernització de la Formació Professional:

- Nova tecnologia avançada de la informació

- Màquina-eina automatitzada i robòtica

- Equips aeronàutics

- Equip de transport ferroviari modern

- Vehicles basats en energia i equips nous

- Maquinària agrícola

- Nous materials

- Biofarmacia i productes mèdics avançats

- Cadena de consum: Fabricants i distribuïdors

- Hostaleria i turisme

- Serveis d'atenció a persones

- Construcció i Rehabilitació d'edificis que es troben alineats en el Pla de Formació Professional per a la reconstrucció econòmica i social de l'ocupabilitat.

- Qualsevol altre sector d'interés degudament justificat

Totes les accions formatives programades comptaran amb un mínim de 30 hores i un màxim de 60 hores de formació i podran impartir-se de manera presencial o no presencial.

L'entitat beneficiària serà la responsable de la selecció de l'alumnat i Labora col·laborarà en aquesta cerca, facilitant a l'entitat una relació de les persones preseleccionades. Únicament podran participar aquelles persones que no tinguen acreditada la Unitat de Competència a la qual fa referència l'acció formativa a impartir.