Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Igualtat destinarà 3,9 milions d’euros a la construcció d’un centre de dia i CEAM per a l’atenció a persones majors de Gata de Gorgos

01/08/2022
Igualtat destinarà 3,9 milions d’euros a la construcció d’un centre de dia i CEAM per a l’atenció a persones majors de Gata de Gorgos
  • Aitana Mas ha visitat el municipi per a conéixer la situació del projecte, la redacció del qual ha sigut ja licitada per l’Ajuntament
  • La vicepresidenta ha visitat també el taller d’adaptació prelaboral i inserció social a què Igualtat ha destinat 27.000 euros

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat el municipi de Gata de Gorgos, on s’ha reunit amb l’alcalde, Josep Signes, per a conéixer la situació del projecte de construcció d’un centre de dia i centre especialitzat d’atenció per a persones majors (CEAM).

Mas ha explicat que aquesta actuació, les obres de la qual estan delegades a l’Ajuntament mateix amb l’objectiu d’accelerar el projecte, s’emmarca dins del pla Convivint d’infraestructures socials per a la província d’Alacant, i suposarà una inversió de 3,9 milions d’euros.

En concret, ha assenyalat que actualment “el projecte està en fase de redacció, i, si bé encara queden algunes tramitacions, esperem que a l’inici de l’estiu que ve puguen començar les obres a Gata de Gorgos, perquè aquesta infraestructura siga una realitat tan prompte com siga possible”.

D’altra banda, la vicepresidenta Aitana Mas ha visitat també el taller d’adaptació prelaboral i d’inserció social (TAPIS) per a persones amb diversitat funcional situat en aquest municipi, “un dels centres que estem impulsant des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de les prestacions a la dependència”.

En concret, la Conselleria ha destinat una inversió de 27.000 euros que ha permés millorar aquest espai. Mas ha destacat el treball que es desenvolupa en aquests centres per a aconseguir la integració de les persones amb diversitat funcional en la societat les fa molt més autònomes i independents.

Pla Convivint Alacant

El pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 preveu, a la província d’Alacant, la posada en marxa de 69 actuacions en diferents infraestructures socials, cosa que suposarà la creació de 1.700 places en centres públics per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Per sectors, per a les persones majors estan previstes 19 actuacions i 67,5 milions d’euros d’inversió que permetran duplicar les residències públiques, ja que passaran d’11 a 22, i multiplicar per cinc els recursos diürns com a aposta per l’autonomia personal.

Per a les persones amb diversitat funcional, es duran a terme 8 actuacions i una inversió de 22,5 milions d’euros, per a arribar a 16 infraestructures entre residències i centre de dia.

En el sector de la salut mental, en seran 7, les actuacions que es faran, amb una inversió de 18,3 milions d’euros, entre les quals hi ha la creació de 7 nous CEAM i CRIS, i a més es garantiran recursos en tots els departaments de serveis socials.

Respecte al sector d’infància, hi ha prevista una inversió de 6,5 milions d’euros, amb una clara aposta per recursos diürns en tots els departaments, especialment a Alacant que disposarà del 40 %. A més, s’implantarà a la província el nou model de punts de trobada familiar. En total es duran a terme 11 actuacions en l’àrea de la infància i adolescència.

Finalment, en l’àrea de la violència masclista es duran a terme dues actuacions i hi haurà un milió d’euros d’inversió per a incrementar la xarxa de Centres Dona amb nous punts, un dels quals a Elx, i l’ampliació de la xarxa residencial pròpia en col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge.

Galeria d'imatges