Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Participació ciutadana

Pérez Garijo: “La participació i la transparència són els millors antídots davant de la desafecció de la ciutadania per les institucions i la política”

01/08/2022
Pérez Garijo: “La participació i la transparència són els millors antídots davant de la desafecció de la ciutadania per les institucions i la ...
  • La consellera de Participació s'ha reunit amb l'alcaldessa d'Oriola, Carolina Gracia, i ha visitat la Casa Museu de Miguel Hernández al municipi

 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la secretària autonòmica Toñi Serna s’han reunit amb l’alcaldessa d’Oriola, Carolina Gracia; José Aix, el vicealcalde; i Ángel Luis Muñoz, el regidor de participació ciutadana.

En aquesta reunió han parlat dels avanços a l'Agenda 2030 i les polítiques de participació que duen a terme les diferents institucions.

Pérez Garijo ha aprofitat la visita a Oriola per conéixer la Casa Museu de Miguel Hernández, on va viure el poeta amb la seua família. A l'interior, es rememoren moments de la vida del poeta a través de les seues estades: l'habitació de Miguel, la cuina, el pati amb el cobert per a les cabres i l'hort, on hi ha la famosa Figuera que tantes vegades li va inspirar en els seus primers versos.

Agenda 2030

El consistori ha anunciat que prompte formarà part de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, una xarxa de municipis compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides que es comprometen a abordar el desafiament d'aconseguir condicions favorables per a l'assoliment de l'Agenda 2030. Es pot accedir a tota la informació sobre l'Aliança a través d'aquest enllaç: Alianza de ciudades por el desarrollo sostenible

Participació Ciutadana

La consellera de Participació ha exposat que “la participació i la transparència són els millors antídots davant de la desafecció de la ciutadania per les institucions i la política”. En aquesta línia, l'alcaldessa d'Oriola ha manifestat estar d'acord amb Pérez Garijo i ha afegit que pretén sumar el municipi a la Xarxa de Governança Participativa Municipal.

Aquesta xarxa és un instrument de col·laboració, debat i reflexió entre la Conselleria de Participació, els municipis i les mancomunitats d’àmbit comarcal de la Comunitat Valenciana, al voltant de les polítiques locals de participació ciutadana impulsades en el territori valencià.

Més informació sobre la Xarxa de Governança Participativa Municipal: ací

Galeria d'imatges