Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Urbanisme

La Generalitat treballa amb l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària per a desenvolupar el sòl industrial del port i atraure-hi inversions

02/08/2022
La Generalitat treballa amb l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària per a desenvolupar el sòl industrial del port i atraure-hi inversions
  • El director general d’Urbanisme s’ha reunit amb representants de l’Ajuntament i de l’Autoritat Portuària per a articular fórmules i iniciar la tramitació necessària de cara a impulsar la zona logística de PortCastelló

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està treballant amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’Autoritat Portuària per a articular fórmules urbanístiques capaces de desenvolupar el sòl industrial del port, previst en el Pla general d’ordenació urbana de Castelló, i transformar aquesta zona logística en un focus d’atracció d’inversions i ocupació.

Amb aquest objectiu, el director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot, ha mantingut una reunió amb el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, i el president de l’Autoritat Portuària, Rafael Simó, a la qual també han assistit la directora territorial de Presidència, Eva Redondo, i tècnics municipals.

En aquesta trobada s’ha abordat la necessitat d’iniciar la tramitació com més prompte millor per a fer realitat aquest desenvolupament de les zones previstes en el planejament. Així mateix, la Conselleria s’ha posat a la disposició de les parts afectades per a facilitar i agilitzar el procediment necessari i s’ha posat com a exemple l’èxit d’Espais Econòmics Empresarials, societat participada al 50 % per la Generalitat i l’Estat a través de Sepides.

Segons ha explicat el director general d’Urbanisme, “no podem perdre ni un segon, perquè les inversions que venen a la Comunitat Valenciana en els últims mesos són molt importants i hem de ser capaços de canalitzar-les immediatament”.

En aquest sentit, García Nebot hi ha afegit que “hi ha la voluntat de totes les parts, per la qual cosa estem en condicions de començar a treballar i fer realitat aquesta àrea logística que necessita PortCastelló”.

Així mateix, ha afirmat que “disposem de tots els instruments d’agilització i eficiència urbanística que aporta aquest urbanisme productiu, que des de la Generalitat estem impulsant, i ha quedat demostrat que amb fórmules com Espais Econòmics Empresarials podem atraure-hi grans inversions i situar la Comunitat Valenciana en la cúspide del creixement econòmic i empresarial”.

Finalment, el director general d’Urbanisme ha indicat que “és hora d’adoptar solucions de tramitació i de materialitzar el projecte de PortCastelló”.

Galeria d'imatges