President
Cultura

Ximo Puig insta a buscar respostes des de l’humanisme per a afrontar la crisi climàtica i combatre l’autoritarisme i les desigualtats

02/08/2022
Ximo Puig insta a buscar respostes des de l’humanisme per a afrontar la crisi climàtica i combatre l’autoritarisme i les desigualtats
  • El president ha participat en la presentació del Festival de les Humanitats de Dénia, que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre i comptarà amb la participació de referents internacionals del pensament

  • El responsable del Consell destaca que aquest espai de reflexió entre cultures tindrà un impacte econòmic positiu, social i cultural tant a la Marina Alta com al conjunt de la Comunitat Valenciana

Dénia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de les humanitats per a donar resposta al gran repte de l’emergència climàtica i per a combatre amenaces per a la democràcia, com l’autoritarisme i les desigualtats.

El president ha participat en la presentació del Festival de les Humanitats, que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre en diversos escenaris de Dénia, si bé tindrà continuïtat al llarg de l’any. La cita inclou la programació de conferències i debats en què participaran referents internacionals del pensament, a més d’exposicions, teatre, cine i altres formes de creació artística.

En l’acte han intervingut també l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; el director de debats del festival i de ‘La maleta de Portbou’, Josep Ramoneda; el president de Baleària, Adolf Utor, patrocinador de l’esdeveniment, així com la vicepresidenta de la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Cristina Sellés.

El president ha destacat que aquest festival constitueix un “espai de pensament, de reflexió i de diàleg entre cultures i maneres diferents de veure el món”, i un exercici de gran importància per a enfortir la democràcia, ja que s’ha demostrat que els avanços en drets i llibertats són “reversibles” i que és necessari lluitar permanentment per a consolidar-los.

El president ha subratllat també que la iniciativa tindrà un impacte econòmic, social i cultural positiu no només a Dénia i a la Marina Alta, sinó en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

Per al responsable de la Generalitat, aquest Festival de les Humanitats arriba en el moment adequat a l’espai oportú, perquè Dénia és una ciutat que aportarà “llum” per a “pensar millor el demà”.

Com ha defensat també, les humanitats són necessàries “per a trobar les respostes a les preguntes del nostre temps”, ha assenyalat Puig, i s’ha referit en aquest sentit a la crisi climàtica, però també al fanatisme. A més, ha considerat que la reflexió teòrica és fonamental per a dirigir les accions cap a la igualtat entre societats i entre les persones.

Per a la Generalitat, “és un orgull ajudar a impulsar aquest projecte”, ha indicat Puig, que ha apel·lat als valors de la Il·lustració, inseparables de la idea de progrés.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig