Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Indústria

Economia concedeix més de 2 milions d’euros a 53 entitats empresarials que impulsen la competitivitat i la sostenibilitat de la indústria

03/08/2022
  • Les ajudes es concedeixen a través de la resolució de dues convocatòries d’ajudes que publica el DOGV
  • Incideixen en la innovació, la Indústria 4.0, la internacionalització, la formació i la cooperació entre empreses

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit 2.064.336,25 euros a 53 entitats entre associacions empresarials, agrupacions empresarials i gestores per a donar suport a actuacions que impulsen la competitivitat i la sostenibilitat de la indústria.

Aquestes subvencions, l’adjudicació de les quals s’ha publicat aquest dimecres en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (DOGV), formen part de la cinquena fase d’implantació del PEIV 2018-2023 i corresponen a dues convocatòries d’ajudes: la dirigida a associacions empresarials i agrupacions empresarials innovadores, per a donar suport a plans integrals en sectors estratègics de la indústria valenciana, i la convocatòria destinada a associacions empresarials d’àmbit multisectorial i comarcal i entitats gestores.

Ajudes a associacions industrials de sectors estratègics

En aquest sentit, la Conselleria d’Economia Sostenible ha concedit 1.625.000 euros en ajudes a 30 associacions empresarials i agrupacions empresarials innovadores de la Comunitat Valenciana, per a proporcionar suport a plans integrals que impulsen la competitivitat industrial sostenible.

Les ajudes estan destinades a les associacions empresarials del sector agroalimentari, automoció, biotecnologia, ceràmica, vidre i materials de construcció no metàl·lics, cuir i calcer, energia, envasos i embalatges, paper i arts gràfiques, sector espacial i aeronàutic, joguet i productes infantils, fusta, moble i il·luminació, marbre, pedra natural i àrids, metal·lomecànic, plàstic, producció audiovisual, videojocs i animació, indústria química, tèxtil i valorització de materials.

Les ajudes subvencionen actuacions que s’emmarquen en alguna de les tipologies prioritzades en el PEIV:

Innovació: amb accions com la millora de la gestió de la innovació interna de les empreses, la reconversió de processos productius cap a la fabricació de productes diferenciats, la transferència d’innovació entre sectors diferents, la transferència de coneixement i la vigilància tecnològica i de mercats.

Indústria 4.0: amb accions per a intensificar la transformació digital dels processos industrials i l’ús de tecnologies habilitadores, així com l’organització d’accions formatives i de divulgació en noves tecnologies relacionades amb la indústria 4.0 i la transformació digital.

Internacionalització i cadena de valor: amb accions de promoció exterior, prospecció de mercats globals, màrqueting digital, economia circular, Green Deal i Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Formació i talent: amb accions de promoció de l’FP industrial, formació en centres de treball i FP Dual, bases de dades de professionals formats i accions formatives.

Cooperació: amb accions per a potenciar consorcis de cooperació i fomentar la col·laboració entre empreses.

Ajudes a associacions d’àmbit multisectorial i comarcal i entitats gestores

D’altra banda, Economia, a través de la Direcció General d’Indústria, ha destinat 439.336 euros per a accions desenvolupades per 9 associacions empresarials d’àmbit multisectorial i comarcal (Programa I) i per a 14 entitats gestores per a actuacions que milloren la competitivitat de les àrees industrials (Programa II).

En el programa I, les ajudes assoleixen els 306.789 euros, i se subvencionen accions relacionades amb les àrees següents:

Innovació: innovació disruptiva i oberta, reconversió de processos productius, transferència d’innovació entre sectors, transferència de coneixement des de la Universitat, els instituts tecnològics, les pimes i les empreses emergents tecnològiques a les indústries.

Indústria 4.0: transformació digital, formació i divulgació.

Internacionalització i cadena de valor: promoció exterior, prospecció de mercats i màrqueting digital; impuls de l’economia circular, ecoinnovació, tractament de residus i eficiència energètica.

Formació i talent: promoció de l’FP industrial i accions formatives.

Cooperació: consorcis de cooperació, col·laboració d’empreses industrials per a proves i per a desenvolupar noves cadenes de valor.

En el Programa II, les ajudes assoleixen els 132.547,25 euros a entitats que gestionen àrees industrials per a donar suport a la sol·licitud de constitució d’una entitat de gestió, la presentació de plans de mobilitat sostenible, o plans de seguretat i emergència, o la realització de projectes per a millorar l’eficiència energètica i l’economia circular.