Sanitat Universal i Salut Pública
Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova 5 milions d’euros addicionals per al Programa especial de productivitat per al reforç dels equips d’Atenció Primària

05/08/2022
  • Aquesta quantitat s’afig a la dotació inicial de 8.000.000 d’euros
  • El programa té caràcter voluntari per als professionals 

El Ple del Consell ha aprovat incrementar en 5 milions d’euros la partida pressupostària per a 2022 del Programa especial de productivitat per a la prestació de mòduls addicionals de reforç en els equips d’Atenció Primària. Aquesta quantitat s’afig a la dotació inicial de 8.000.000 d’euros.

Entre els objectius d’aquest programa destaca contindre l’excés de càrrega assistencial on es produïsca, quan siga necessari i de manera específica, mentre dure la pandèmia per COVID-19, així com altres aspectes com, per exemple, l’assistència a les persones ucraïneses en l’àmbit d’Atenció Primària, de manera que permeta una atenció adequada i de qualitat als pacients.

El programa inclou diverses modalitats d’organització de la jornada extraordinària. D’una banda, els mòduls per a substitucions en els períodes de vacances o les baixes d’incapacitat temporal de llarga duració, en cas que no hi haja candidats en la borsa d’ocupació temporal per a poder cobrir-les. 

D’altra banda, es preveuen els mòduls de reforç per a poder fer front a una sobrecàrrega de treball conjuntural, siga generada per una demora acumulada en contingents específics, siga sobrevinguda per les tasques a realitzar per Atenció Primària. 

Aquest programa té caràcter voluntari per als professionals i la seua autorització dependrà de la sobrecàrrega puntual en els diversos centres de salut.

Aquest acord permet a la Generalitat oferir una atenció sanitària adequada i de qualitat, ja que es disminueixen les demores en les consultes a demanda per part de la ciutadania.