Presidència
Homenatge

El Museu de les Ciències exposa part del llegat científic i personal de Santiago Grisolía

04/08/2022
El Museu de les Ciències exposa part del llegat científic i personal de Santiago Grisolía
  • La segona planta del museu està dedicada a la trajectòria del científic valencià en l’espai ‘El llegat de la ciència’, al costat de Severo Ochoa, Ramón y Cajal i Jean Dausset
  • L’auditori del museu es denomina Santiago Grisolía en reconeixement al que va ser ànima de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El Museu de les Ciències acull en la segona planta l’exposició dedicada a Santiago Grisolía, que mostra els assoliments i els guardons rebuts al llarg de la seua dilatada trajectòria científica, donats a l’Ajuntament de València el 16 de gener de 2013.

Gràcies a la voluntat expressa del professor, s’exhibeix una gran quantitat de reconeixements i objectes al Museu de les Ciències junt amb els del seu mestre Severo Ochoa, del qual va ser un dels deixebles més distingits. Al llarg de la seua vida, Santiago Grisolía va meréixer innombrables condecoracions i reconeixements que el públic visitant pot conéixer al museu. 

La segona planta alberga l’espai ‘El llegat de la ciència’, una exposició temàtica que mostra la vida i obra de tres grans premis Nobel de Medicina: Santiago Ramón y Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset. 

L’auditori principal d’aquest museu porta el nom de Santiago Grisolía i la seua figura romandrà vinculada per sempre a aquest recinte que va contribuir a crear i transformar en un referent internacional de la ciència, la investigació i la cultura.

Als accessos al Museu de les Ciències s’han instal·lat aquest dijous cartells amb la imatge del professor Santiago Grisolía, en els quals es destaca la seua figura com a científic de referència internacional i la seua vinculació estreta amb la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Grisolía, figura eminent de la investigació valenciana, espanyola i internacional; president del Consell Valencià de Cultura; impulsor dels Premis Jaume I, i president del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, va exercir un paper fonamental en l’impuls i el desenvolupament del complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i al Museu de les Ciències d’aquest complex es custodia i s’exhibeix una bona part del seu llegat científic i personal.

Galeria d'imatges