Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell impulsa una nova tecnologia per a la retirada i la gestió de matalassos a l’ecoparc de Santa Pola

05/08/2022
  • La Conselleria de Transició Ecològica destinarà més d’un milió d’euros per a gestionar la retirada i el reciclatge dels matalassos acumulats
  • El servei de retirada i gestió es realitzarà mitjançant una nova tecnologia que possibilita la reutilització i/o recuperació de materials

El Ple del Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a la retirada i la gestió, mitjançant una nova tecnologia de valorització integral, de l’apilament de matalassos usats a l’ecoparc de Santa Pola.

En aquest sentit, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà un total d’1.089.000 euros per a la gestió d’aquests matalassos amb accions destinades a la preparació per a la reutilització o el reciclatge de qualitat.

Aquesta nova tecnologia permetrà reciclar i recuperar un matalàs cada 50 segons mitjançant un sistema d’aigua a pressió que separa les parts metàl·liques de les tèxtils o d’espuma. Part del material recuperat podrà ser reaprofitat per altres indústries. 

D’aquesta manera, es busca reforçar les mesures de prevenció davant del risc d’incendi a conseqüència al caràcter inflamable d’aquest tipus de residus, als quals s’atorga, a més, una revaloració recuperant-los.