Justícia, Interior i Administració Pública

El Consell autoritza la contractació del servei d’avions per a l’extinció d’incendis forestals

05/08/2022
  • El valor del contracte ascendeix a més de 25 milions d’euros si es prorroguen les 3 anualitats previstes en el plec

El Ple del Consell ha autoritzat el contracte del servei d’avions destinats a l’extinció d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana per a les anualitats 2022, 2023 i 2024. 

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), exerceix les competències en matèria d’extinció d’incendis i ha proposat un procediment obert i amb pluralitat de criteris.

El pressupost de licitació del contracte és de 8.607.573 euros per a les tres anualitats esmentades. El contracte inclou la possibilitat de prorrogar 3 anualitats més, per la qual cosa el valor estimat ascendeix a 25.491.240 euros. 

Els mitjans aeris contractats, 7 avions de càrrega en terra amb capacitat de llançament d’aigua, podran ser destinats també a qualsevol altre servei en matèria d’emergències i protecció civil, com ara incendis de vegetació no forestal, cerca de taques contaminants, etcètera. La utilització preferent d’aquests mitjans, no obstant això, serà en la lluita contra els incendis forestals, ja que tenen una gran efectivitat en l’ús de retardants de llarg termini.