Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat va impulsar 35 accions solidàries en el primer semestre de 2022 per mitjà de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

07/08/2022
Visita instituto a València Sud
  • El personal voluntari d’FGV va efectuar 535 hores de treball social
  • Trenta entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de responsabilitat social corporativa de l’empresa pública

La Generalitat va impulsar en el primer semestre de 2022 un total de 35 accions solidàries, juntament amb centres educatius, socials i organitzacions no governamentals (ONG), en les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la política de responsabilitat social corporativa (RSC) de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). D’aquestes accions socials, dutes a terme per mitjà de la denominada línia 0, es van beneficiar 30 entitats sense ànim de lucre.

Aquesta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat del personal de l’empresa pública, que ha efectuat 535 hores de treball social, amb l’objectiu d’aconseguir més sensibilització en la societat valenciana envers els col·lectius més desfavorits.

Aquesta activitat s’ha desenvolupat per mitjà de diferents accions, mitjançant la instal·lació de 2.640 cartells en trens i tramvies, la celebració de 76 taules informatives, 2 dies mundials, 2 exposicions en estacions, 2 donacions de sang, 5 visites educatives, la promoció del transport públic amb 800 títols i les falques de missatges en xarxes socials.

D’aquesta manera, s’ha aconseguit més sensibilitat sobre aspectes de salut, consum responsable, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, seguretat ciutadana, ajuda a la dona, persones majors, persones immigrants i refugiades, educació i cura del medi ambient.

Entre les entitats a les quals s’ha donat veu en FGV destaquen Creu Roja, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Metges sense Fronteres, Aldees Infantils SOS, Fontilles Salut + Desenvolupament, Fundació Oceanogràfic, Save the Children, Federació de Malalties Rares o Stop Accidents.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components amb diferents instituts, col·legis o centres juvenils o de menors.

RSC i línia 0

FGV, com a empresa pública, gestiona la responsabilitat social corporativa, de manera activa i voluntària, per a millorar l’entorn econòmic, ambiental i social. En l’aspecte social, la seua activitat està finalment orientada al servei de la Comunitat Valenciana, amb el respecte a la diversitat i promovent la reducció de les desigualtats socials.

Es troben entre els seus grups d’interés tant el personal ocupat com la comunitat local, amb els quals du a terme multitud d’activitats; també les ONG, a la disposició de les quals sempre està FGV, així com en contínua col·laboració amb aquestes; i les conselleries, en suport a les campanyes de salut pública i acolliment familiar.

Per a fer-ho, en 2005, FGV va crear una línia ferroviària contínua que, des d’aquest esperit, naix i finalitza en la societat, la línia 0. Aquesta línia 0 és una iniciativa que, com si es tractara del trajecte d’una línia de metro o tramvia, parteix de la responsabilitat de l’empresa amb la societat en què s’insereix i es dirigeix al conjunt de la ciutadania, de manera que propicia un fòrum solidari capaç de recollir totes les iniciatives que sorgisquen d’aquesta per a intentar, en la mesura de les seues possibilitats, facilitar la seua posada en marxa, afavorir la seua circulació i contribuir a la millora de les condicions de vida de la ciutadania.

Per consegüent, la cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’aquestes iniciatives s’emmarca dins dels seus objectius solidaris.

Galeria d'imatges