Presidència
Reunió amb Hosbec

La Generalitat dona suport a la reivindicació del sector hoteler de l’augment de l’ajuda per cada persona usuària del programa Imserso

05/08/2022
Reunión entre el director general de Turismo y Hosbec
  • El director general de Turisme s’ha reunit amb l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec)

El director general de Turisme, Herick Campos, ha mantingut una reunió amb l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), en què ha mostrat el “suport de la Generalitat” a la reivindicació que fa el sector hoteler de la Comunitat per a augmentar l’ajuda per cada usuari del programa Imserso.

Durant la reunió que ha mantingut Campos amb el president d’Hosbec, Toni Mayor, i la secretària general, Nuria Montes, s’ha analitzat la situació actual sobre el programa Imserso.

Campos ha recordat que des de Turisme Comunitat Valenciana “hem realitzat accions prèvies insistint en la necessitat de millorar les condicions actuals del programa de l’Imserso” i ha reiterat el suport al sector turístic davant d’una “reivindicació que creiem justa, ja que en un contracte públic el preu que es paga als qui presten els serveis, com a mínim, ha de ser suficient per a cobrir els costos i prestar un servei de qualitat”.

Herick Campos ha assenyalat que “hauríem preferit que en lloc d’una pròrroga del programa, el Ministeri de Drets Socials haguera tret una nova licitació que tinga en compte els costos que assumeix el sector”, al mateix temps que ha apuntat que, en diverses ocasions, “hem traslladat la necessitat de posar en marxa una mesa de treball per a poder ajustar els criteris d’adjudicació i que ningú isca perjudicat”. 

Davant d’aquesta situació, Campos ha proposat que si es volen mantindre els preus, “el Govern central ha de posar en marxa una ajuda directa per cada usuari que reben els hotelers i les agències de viatges a través d’aquest programa”, i hi ha afegit que “es tracta d’una petició que ha impulsat el sector hoteler i a la qual donem suport des de Turisme CV”.

Campos ha comparat aquesta situació que està vivint ara el turisme “amb la que hi ha hagut en les obres públiques”, i ha assenyalat que “igual que s’ha publicat un reial decret llei per a poder incrementar els costos de les obres públiques contractades, en podrien articular un que fora similar per a introduir aquesta proposta”.

Així mateix, el director general ha reclamat al Govern central que, per a la temporada 2023-2024, es realitze un “nou plec, en el qual puguem començar a treballar de manera immediata”, i ha sol·licitat la “participació activa del sector turístic”.

A més, hi ha afegit que el nou plec ha de comptar amb un estudi previ del preu de cost dels qui presten el servei, els hotelers i les agències de viatge.

Campos també ha recordat que “som la comunitat autònoma que té més places assignades de manera directa en el programa Imserso, un 20 % de tot el territori d’Espanya”. 

Finalment, ha recalcat que “no es tracta d’una reivindicació solament del sector hoteler o de les agències de viatge, sinó dels mateixos usuaris”, ja que si cada vegada hi ha menys hotels adherits a aquest programa, “els usuaris tindran més difícil triar la nostra destinació”.

Galeria d'imatges