Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Transició Ecològica inicia una campanya d’educació ambiental sobre platges naturals i Albufera

07/08/2022
Transició Ecològica inicia una campanya d’educació ambiental sobre platges naturals i Albufera
  • Educadors mediambientals expliquen a veïns, veïnes i turistes les característiques i la qualitat de les aigües del parc natural
  • La iniciativa respon al compromís de la Conselleria de Transició Ecològica i l’Ajuntament de València amb les pedanies del sud de la ciutat

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha iniciat una campanya informativa entre els veïns, veïnes i visitants de les platges del sud de València sobre les característiques de les platges naturals i la seua relació biològica amb el parc natural de l’Albufera.

La campanya, que s’ha iniciat en la platja del Perellonet, respon al compromís de Transició Ecològica i l’Ajuntament de València amb els representants de les pedanies de les platges del sud situades dins del parc natural de l’Albufera.

Durant la campanya, els educadors mediambientals explicaran i distribuiran entre veïns, veïnes i turistes informació sobre les característiques morfològiques i biològiques de l’enclavament natural, així com sobre la composició de les aigües i les diferents coloracions.

Les aigües, des del seu naixement fins a la desembocadura en la mar, pateixen processos naturals que van canviant la seua composició i aspecte, sense que això afecte la seua qualitat ni supose cap perill per a la salut. Cal recordar que les sis platges de les pedanies del sud —Arbre del Gos, el Saler, la Garrofera, la Devesa, Recatí-Perellonet i Dossel— han sigut guardonades enguany amb la bandera blava.

A més, la Conselleria de Transició Ecològica du a terme un seguiment de la qualitat de les aigües de bany mitjançant mostrejos periòdics en les zones de bany. Els resultats són públics i immediats, i en funció d’aquests s’estableixen les restriccions i solucions en cas de detectar-s’hi una incidència.

El web en què es poden consultar la qualitat de les aigües de bany en la Comunitat Valenciana és aquesta.

Galeria d'imatges