Justícia, Interior i Administració Pública
Justicia

Els òrgans judicials valencians reben 418 assumptes derivats a Mediació en el primer semestre de 2022

08/08/2022
  • Alacant és el partit judicial que més casos ha derivat, seguit pel de València, Elx i Castelló

Els òrgans judicials dels partits de València, Alacant, Castelló i Elx han rebut un total de 418 assumptes que es van derivar a Mediació per a evitar el procés convencional durant el primer semestre de 2022.

Per partits judicials, el d’Alacant és el que més casos ha derivat, amb 152; seguit del de València, amb 113; Elx, 105 casos, i Castelló, amb 48.

La mediació és una alternativa als tribunals en la resolució de conflictes, que suposa un estalvi en temps i diners. Permet estalviar fins a un 78 % del cost mitjà d’un plet (que passa dels 8.015 euros a 1.833) i resol els assumptes un 90 % més ràpidament (de 510 dies de mitjana d’un procés judicial a només 50).

Els casos que opten per intentar trobar una solució diferent a les controvèrsies es deu al fet que la Comunitat Valenciana compta, des de 2018, amb una llei específica que regula la mediació, així com amb el reglament que la desenvolupa i l’organització que la facilita.

Avantatges de la mediació

La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la llei de mediació més avançada en la implantació de la mediació a Espanya, que estableix un marc general per als procediments mediadors que completa la normativa estatal.

La Llei valenciana ofereix una regulació integral, general i flexible, que garanteix a la ciutadania la qualitat i la confiança dels agents i entitats mediadores.