Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat adjudica en l’últim any 538 habitatges públics a famílies en risc de vulnerabilitat

09/08/2022
Un total de 257 inmuebles se han asignado a jóvenes y otras 57 a víctimas de violencia de género
  • Un total de 257 immobles s’han assignat a joves, i 57 més, a víctimes de violència de gènere
  • A la província de València s’han cedit 261 immobles, 210 a la d’Alacant i 67 a la de Castelló

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per mitjà de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat en l’últim any 538 habitatges públics a famílies en risc de vulnerabilitat social. D’aquests, 261 corresponen a la província de València, 210 a la d’Alacant i 67 a la de Castelló.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat “la gran tasca que s’està duent a terme des del Consell per a ampliar, conservar i millorar les condicions del parc públic d’habitatge per a oferir-lo a les famílies amb més necessitats”.

Dels 538 habitatges adjudicats en aquest últim any, 257 han sigut per a joves, 137 per a persones amb diversitat funcional, 57 per a víctimes de violència de gènere i 16 s’han cedit a famílies que havien perdut la casa a causa d’una execució hipotecària, un fet que, segons ha recalcat el vicepresident, “demostra l’esforç d’un govern que treballa per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania en general, però especialment la dels col·lectius més desfavorits”.

Si ens remuntem a l’inici de la legislatura, el nombre d’habitatges públics cedits arriba als 1.483, distribuïts de la manera següent: 761 a la província de València, 516 a la d’Alacant i 206 a la de Castelló.

Héctor Illueca considera que “garantir els drets socials bàsics dins dels límits del nostre ecosistema implica reconéixer que el dret a l’habitatge és bàsic i universal i, en certa manera, és la porta d’entrada a la resta de drets socials. És per això que impulsem la universalitat de l’accés a l’habitatge mitjançant polítiques molt avançades”.

Procés d’adjudicació

La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’EVha, inicia el procés d’adjudicació de l’habitatge quan es troba en rehabilitació perquè, una vegada estiga finalitzat, la unitat familiar assignada hi puga accedir de seguida que siga possible.

Héctor Illueca ha destacat el treball que es du a terme per a oferir els habitatges en condicions dignes d’habitabilitat per mitjà d’“una cultura de la rehabilitació que millore el parc d’habitatge actual, el confort i la qualitat de vida dels residents, però que, al seu torn, genere ocupació i dinamitze l’economia”.

De la mateixa manera, el vicepresident ha agraït el gran treball i la col·laboració oferida pels serveis socials municipals en el procés d’adjudicació d’aquests habitatges. “Ells són la primera administració de contacte amb la gent i els que coneixen les seues realitats i necessitats. Per això, el seu treball ens ajuda tant, sobretot, davant de situacions d’emergència”.

Una col·laboració que està donant fruits molt positius i és un clar exemple de com cal treballar per a donar respostes efectives a situacions de necessitat d’habitatge, tant en casos d’emergència com de famílies amb dificultats per a accedir a un.

Galeria d'imatges