Presidència

El Museu de les Ciències i l’Hemisfèric renoven la marca Q de Qualitat Turística

09/08/2022
El Museu de les Ciències i l’Hemisfèric renoven la marca Q de Qualitat Turística
  • Aquest distintiu avala que la prestació de servei en les visites és garantia de qualitat, seguretat i professionalitat 

El Museu de les Ciències i l’Hemisfèric han obtingut per segon any consecutiu la marca Q de Qualitat Turística atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) després de superar amb èxit l’auditoria de seguiment feta al juliol, en plena temporada alta estival, per una entitat homologada per l’ICTE, i que acredita el compliment de la Norma UNE 302002:2018 “Museus. Requisits per a la prestació del servei de visites”.

L’auditoria, que el Museu i l’Hemisfèric han superat amb una qualificació de 9,7, garanteix el màxim rigor en la gestió de la qualitat de les visites turístiques, la qual cosa inclou aspectes sobre accessibilitat, informació i comunicació, atenció al visitant, senyalística, reserva i venda d’entrades, instal·lacions, visita o fidelització del visitant, entre altres. D’aquesta manera s’assegura al visitant la millor experiència turística possible.

Aquesta norma va ser desenvolupada per l’Institut juntament amb l’Associació Espanyola de Normalització (UNE), amb la participació dels principals museus d’Espanya, entre aquests la Ciutat de les Arts i les Ciències, per a establir uns estàndards de qualitat entre els museus i els seus visitants. 

L’obtenció d’aquest distintiu de qualitat turística en l’experiència del visitant és una de les iniciatives incloses en el Pla estratègic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i complementa així l’objectiu de divulgació científica i cultural del Museu de les Ciències i de l’Hemisfèric, una de les principals línies d’aquest pla. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències mostra, una vegada més, el seu compromís amb l’excel·lència i la satisfacció de les persones que visiten les seues instal·lacions, així com el seu interés per continuar treballant en la millora contínua de la gestió i dels serveis que ofereix.

Des dels seus inicis, ha sigut objectiu primordial en la seua estratègia, i un dels valors que guien les actuacions i conductes de les persones que hi treballen, l’orientació dels seus serveis i productes a les necessitats i expectatives de les i els visitants, obtenint elevats índexs de satisfacció, amb una puntuació d’un 4,1 sobre 5, la qual cosa suposa que el 86 % de les persones enquestades està satisfeta amb l’atenció rebuda durant la visita i el 86 % tornaria a visitar el complex. 

CACSA continuarà marcant-se reptes ambiciosos en aquest camí a l’excel·lència, millorant dia a dia la seua gestió, els pilars principals de la qual són la innovació i l’aprenentatge continu. I en aquesta línia, ja ha començat a fer els seus primers passos en l’autoavaluació segons el Model EFQM d’Excel·lència, amb el suport de la Inspecció General de Serveis de la Generalitat Valenciana, mesurant en quin punt es trobava dins d’aquest camí cap a l’excel·lència, identificant possibles àrees de millora i definint plans d’acció per a implantar.

Galeria d'imatges