Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Transició energètica

L’Oficina de Transició Energètica presta assistència en 85 municipis des que va arrancar al desembre

09/08/2022
L’Oficina de Transició Energètica presta assistència en 85 municipis des que va arrancar al desembre
  • La consellera Mireia Mollà destaca el bon acolliment que motivarà la incorporació de dos equips nous dedicats a les bones pràctiques en estalvi energètic i a les comunitats energètiques locals
  • L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (OTEA) ha recorregut ja el 16 % dels municipis de la Comunitat Valenciana

L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (OTEA), de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha prestat assistència tècnica i assessorament en 85 municipis de la Comunitat Valenciana, des que es va posar en marxa el mes de desembre passat.

Així, l’OTEA ha cobert una població d’unes 850.000 persones i ha prestat assessorament per a ajudar en l’estalvi de la factura elèctrica en un 16 % dels municipis de la Comunitat Valenciana. Uns percentatges que està previst augmentar en els pròxims mesos, ja que l’OTEA ha tancat ja 50 visites noves a pobles i ciutats.

La consellera Mireia Mollà ha destacat el bon acolliment de l’Oficina, que fa que siga necessari ampliar el servei amb dos nous equips especialitzats en estalvi energètic i en la constitució de comunitats energètiques locals. L’interés en matèria d’autoconsum s’ha vist potenciat, a més, per les ajudes de 33 milions d’euros dirigides a l’autoconsum i l’emmagatzematge energètic de particulars, a més de sector públic i tercer sector.

Fins al mes de juliol, l’OTEA ha recorregut 24.490 quilòmetres amb els cotxes elèctrics —recarregats exclusivament amb fonts d’energia renovable— i ha evitat l’emissió de més de 4.200 quilos de diòxid de carboni.

L’OTEA, a més, s’ha sumat a la iniciativa Ruta 99 Avant i s’ha marcat com a prioritària la visita als 24 pobles valencians amb menys de 99 habitants amb la finalitat d’acostar l’assessorament energètic de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Transició Ecològica va posar en marxa l’OTEA amb l’objectiu de promoure la cultura energètica mitjançant la participació de la majoria social en el procés cap a un model de producció i consum d’energia sostenible, accessible i democràtica.

L’Oficina està a la disposició dels municipis, les associacions i els col·lectius de la Comunitat Valenciana que vulguen rebre suport, informació i formació en matèria de transició energètica a través del correu electrònic oteacv@gva.es.

L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament suposa una inversió per part de la Conselleria de 700.000 euros fins a 2023 i compta amb un equip tècnic d’informadors i informadores, una oficina itinerant i vehicles elèctrics perquè es desplacen entre les localitats en les quals informa.

Galeria d'imatges