Educació, Cultura i Esport
IVC

Anne Etchegoyen porta la cultura basca al cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló

10/08/2022
Anne Etchegoyen porta la cultura basca al cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló
  • El dijous 11 d’agost, a les 22.30 hores, la cantant bascofrancesa farà un homenatge a les dones amb la presentació del seu disc ‘Emazte’
  • Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici dels concerts al mateix museu

Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 11 d’agost, a les 22.30 hores, el concert de l’artista basca Anne Etchegoyen en el cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló.

“Estem davant d’un dels concerts del cicle ‘Nits al Claustre’ més esperats dels huit que tindrem al llarg d’aquesta temporada que està a punt de finalitzar”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha convidat tota la ciutadania de Castelló i els visitants a gaudir “del concert d’una veu que emociona amb el seu estil que busseja pel folklore amb diverses influències i aborda temàtiques compromeses de l’actualitat i, especialment en el seu darrer disc, amb la mirada cap a la dona”.

L’autora, intèrpret, compositora i productora Anne Etchegoyen és considerada hui dia una referència del cant basc femení. Etchegoyen presentarà al Museu de Belles Arts de Castelló el seu nou disc, ‘Emazte’, un nou projecte de la mà de la companyia Decca/Universal amb el qual fa un homenatge elegant a les dones.

Anne celebra, amb aquest treball, el seu 40 aniversari, a través de deu cançons en sintonia amb la realitat del nostre temps. Un univers musical folklòric, basat en guitarres acústiques, de vegades elèctriques, que mesclen sons actuals i tradicionals (percussió basca tradicional, ‘txalaparta’). La cantant està actualment de gira per França i Espanya, on participarà en diversos festivals per a presentar el seu darrer disc, que interpretarà en el concert de Castelló.

El cicle ‘Nits al Claustre’ de 2022 arriba a la fi

El pròxim dijous 18 d’agost, a les 22.30 hores, tancarà el cicle la formació ‘L-R’. Sota aquestes sigles trobem el duo format per Leticia Baselgas i Rubén Bada, que practiquen el que ells mateixos defineixen com a post ‘folk’ asturià.

Totes les actuacions tenen lloc al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló a les 22.30 hores. Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici dels concerts al mateix museu.

Més informació, en el web de l'IVC

Galeria d'imatges