Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Seguritat vial

Obres Públiques millora l’accés per a vianants i vehicles a la zona industrial d’Albal pel Camí dels Cahuets

12/08/2022
Obres Públiques millora l’accés per a vianants i vehicles a la zona industrial d’Albal pel Camí dels Cahuets
  • La Conselleria està construint una rotonda en l'encreuament del Camí Reial de Madrid
  • També es dona continuïtat als itineraris per als vianants de l'entorn

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està construint una rotonda en l’encreuament del Camí Reial de Madrid amb el Camí dels Cahuets en el terme municipal d’Albal i es donarà també continuïtat als itineraris de vianants de l’entorn, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la seguretat viària al polígon industrial de la zona.

L’actuació que ha projectat la Conselleria i que compta amb un pressupost de 420.000 euros, consisteix en l’execució d’una glorieta centrada sobre l’eix del Camí Reial i la instal·lació de paviment tàctil de botons i direccional en les zones de passos de vianants segons les actuals normes d’accessibilitat.

Les actuacions de millora de la seguretat viària constitueixen per a la Generalitat un aspecte fonamental en la gestió de les infraestructures públiques i són especialment rellevants en els entorns urbans, en els quals han de conviure en condicions de seguretat tant els fluxos motoritzats com els no motoritzats.

La CV-33 és una via ràpida desdoblada de la xarxa autonòmica de carreteres que discorre des d’Albal fins a Torrent. Aquesta via recull el trànsit de l’àrea metropolitana de València, tant de localitats de gran població com d’un bon nombre de polígons industrials. El seu itinerari comença en la V-31 i uneix importants nuclis de població com Torrent amb Catarroja i Albal i acaba l’itinerari en enllaçar amb la CV-36.

Al seu pas per Albal, l’accés des de la CV-33 fins a sectors del polígon industrial d’aquest municipi es fa pel Camí Reial de Madrid. L’encreuament del camí amb el dels Cahuets estava resolt mitjançant una intersecció amb girs a l’esquerra. Amb la nova rotonda, s’incrementarà la seguretat i s’atendran les actuals necessitats mediambientals, ja que es fomentarà una mobilitat sostenible i segura.

Aquesta actuació s’emmarca dins dels objectius prioritaris de la Generalitat en matèria de mobilitat com són incrementar la seguretat viària dels vianants, integrar i millorar els entorns urbans i fomentar la mobilitat sostenible.

Galeria d'imatges