Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat sostenible

La Generalitat habilita 166 quilòmetres de carrils per a ciclistes i vianants a la província de València amb una inversió de prop de 69 milions d’euros

14/08/2022
La Generalitat habilita 166 quilòmetres de carrils per a ciclistes i vianants a la província de València amb una inversió de prop de 69 milions ...
  • Aquestes actuacions s’emmarquen en l’aposta ferma de la Generalitat per potenciar la mobilitat sostenible
  • Obres Públiques ha finalitzat 53,36 quilòmetres de vies per a vianants i ciclistes, a més hi ha 75,25 quilòmetres en execució o licitació i hi ha programats 37,06 quilòmetres més

La Generalitat, per mitjà de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha invertit a la província de València, prop de 69 milions d’euros en els últims quatre anys per a executar 166 quilòmetres de carrils per a vianants i ciclistes.

Aquestes actuacions s’emmarquen en l’aposta ferma de la Generalitat per potenciar la mobilitat sostenible i posar en les mateixes condicions de seguretat i infraestructures tots els modes de transport, especialment pel que fa a l’ús de la bicicleta i als itineraris per a vianants.

A la província de València, la Conselleria ha acabat 53,36 quilòmetres de vies per a vianants i ciclistes amb una inversió de 19,35 milions d’euros, a més hi ha 75,25 quilòmetres en execució o licitació amb un pressupost de 33,54 milions d’euros i hi ha programats 37,06 quilòmetres més que comptaran amb 16,08 milions d’euros.

Així, en els últims quatre anys, la Generalitat ha invertit més de 97,4 milions d’euros en la Comunitat Valenciana, per a executar 258 quilòmetres de vies per a vianants i ciclistes, amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments a peu i de potenciar la mobilitat ciclista per a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, la conscienciació mediambiental, l’eficiència econòmica, i la millora de la qualitat urbana.

En aquestes actuacions, la Conselleria no només ha atés el caràcter lúdic o esportiu que tenen aquestes vies, sinó que també s’ha centrat en els desplaçaments de mobilitat obligada en les àrees urbanes i metropolitanes, entre les quals destaca pels seus majors problemes de mobilitat, l’àrea metropolitana de València, amb dos milions d’habitants.

Pel que fa a l’àrea metropolitana de València, la Conselleria està executant, un itinerari per a vianants i ciclistes de més de 50 quilòmetres que recorrerà tota l’àrea metropolitana i permetrà la connexió entre municipis per a afavorir una mobilitat sostenible, alhora que es revaloritzen els valors culturals i mediambientals de l’Horta de València.

L’àmbit d’actuació de l’Anell Verd inclou València (Pinedo, Cases de Bàrcena i Massarrojos), Alfafar, Sedaví, Paiporta, Picanya, Alaquàs, Xirivella, Aldaia, Quart de Poblet, Manises, Paterna, Godella, Rocafort, Moncada, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Meliana, Bonrepòs i Mirambell i Alboraia. Les obres estan cofinançades per la Generalitat i fons de la Unió Europea.

Galeria d'imatges