Presidència
Relacions amb la UE

La Generalitat recupera la seua influència a Europa amb el tractament en fred als cítrics, la reobertura de la Ciutat de la Llum per al cinema i l’avanç del corredor mediterrani

11/08/2022
  • El secretari autonòmic per a la Va unir Europea assegura que la Comunitat Valenciana ha recuperat el prestigi a Europa i s’ha convertit en una comunitat influent que “mira cap al futur”
  • La Generalitat pressionarà per a estendre el tractament en fred a altres productes agrícoles valencians
  • Joan Calabuig subratlla que la Comunitat Valenciana ha tingut un protagonisme actiu per a aprofitar els oportunitats que ofereixen els fons europeus per a la recuperació

 

La Generalitat està en un “una fase d’influència” en les decisions clau per a la Comunitat Valenciana i “mira cap al futur”, ha assegurat el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, que ha destacat els assoliments aconseguits per la gestió del Consell davant de les institucions europees amb el tractament en fred per a la importació de taronges, la recuperació del complex de la Ciutat de la Llum o l’aposta pel corredor mediterrani.

S’ha recuperat “el prestigi de la Comunitat Valenciana” davant d’Europa i hui la seua imatge és la d’una autonomia “governada honradament i dinàmicament”, ha indicat Joan Calabuig, que s’ha referit a l’“assoliment històric” que suposa la implantació, per part de la UE, del tractament en fred a les taronges de Sud-àfrica i ha avançat que la Generalitat “continuarà treballant per a estendre el tractament en fred a altres productes agrícoles valencians”.

“Hem exigit que es tinguen els mateixos drets i el mateix tracte just de les exportacions en l’agricultura i s’ha aconseguit”, ha afirmat el secretari autonòmic.

Calabuig ha recordat que es tracta d’una important mesura de protecció sanitària dels cítrics valencians contra el risc d’entrada de plagues, però també és igualment important perquè la seua implantació suposa un precedent en el marc de la política agrària europea, que ha atés les demandes de l’agricultura mediterrània.

Així mateix, ha destacat la recuperació de la Ciutat de la Llum, un complex “molt important per a reactivar el sector audiovisual de la Comunitat Valenciana i especialment a la província d’Alacant”. La Generalitat ha sigut capaç de superar i resoldre positivament la situació davant de la Comissió Europea i “s’han solucionat gran part dels problemes heretats d’altres governs”, ha agregat.

Calabuig ha recordat que les perspectives sobre l’evolució del complex Ciutat de la Llum són molt positives i es preveu que el complex puga acollir 200 rodatges en el marge dels pròxims cinc anys. Amb aquest volum de treball, es calcula un impacte econòmic de 850 milions i la creació de prop de 5.000 llocs de treball directes i indirectes.

D’altra banda, el corredor mediterrani és clau per a “l’economia i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana”, ha indicat el secretari per a la Unió Europea i Relacions Externes i destaca la importància que la Comissió Europea haja inclòs aquesta infraestructura entre les xarxes de transport prioritàries.

El secretari autonòmic per a la Unió Europea ha explicat que els fons europeus impulsaran la construcció dels corredors atlàntic i mediterrani. “S’està avançant a un ritme molt potent”, ja que són els pilars per a l’impuls del transport de mercaderies i per a eliminar les barreres cap a Europa, de manera que augmente la competitivitat del ferrocarril enfront d’altres modes de transport.

Tal com ha indicat també, la Comunitat Valenciana ha tingut un protagonisme actiu per a aprofitar les oportunitats que ofereixen els fons europeus per a la recuperació. Segons ha detallat el secretari autonòmic, la resposta de la Unió Europea davant de la complexa situació internacional actual “és molt diferent de la crisi anterior, en què l’única cosa que hi va haver van ser retallades”. En aquesta ocasió, s’aposta per les inversions en medi ambient, canvi energètic, digitalització i modernització de l’Administració, entre altres àrees prioritàries.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig