Educació, Cultura i Esport
#39SaguntaEscena

Mireia Miracle convida a somiar en un espectacle gestual, musical i colorista

11/08/2022
Mireia Miracle convida a somiar en un espectacle gestual, musical i colorista
  • L’artista madrilenya munta a una bastida per a parlar al públic jove sobre la vocació
  • Dansa, música i mim, en una peça estrenada el passat mes de juny

El festival Sagunt a Escena, organitzat per la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), s’instal·la novament a la Pujada al Castell per a oferir el dia 12  d'agost, a les 20.00 hores, un dels espectacles multidisciplinaris de la seua oferta.

Estrenat el passat mes de juny en el festival Circada de Sevilla, en ‘#Sueña’ l’artista Mireia Miracle uneix el llenguatge gestual del ‘clown’, la dansa i la música en directe. Aquest és el segon treball en solitari de la creadora, que amb el seu espectacle anterior, ‘Rojo’ (2017), ha estat quatre anys de gira i ha aconseguit diverses nominacions i premis com el d’artista emergent Zirkólika o el Premi Circada Circaire 2017.

Sobre aquesta peça, la directora artística del festival, Inma Expósito, ha destacat que “si volem garantir un públic per al futur, hem de generar continguts interessants per a la joventut. Han de ser continguts específics, que increpen directament els seus interessos, que responguen a les seues inquietuds i parlen amb els seus mateixos codis”.

Muntada en una bastida, l’artista desplega la seua vis més còmica en una peça irreverent, destinada als joves. El color i la música transformaran el gris i la rutina inicial en una celebració col·lectiva, una descàrrega d’optimisme i energia. Amb un llenguatge urbà i fresc, la creadora posa en escena dues de les seues eines, la pictòrica i la musical, per a posar sobre la taula un tema que considera fonamental per a la vida, com és la vocació. Sobre això, Miracle avança: “Hi ha una dictadura del color blanc. Però, per accident, un dia emergeix el color. Violent, atrevit, irreverent. Llavors sents que ja no hi ha marxa arrere, que estiraràs el fil per a traure això que està dins de tu. S’anomena vocació i tots en tenim una”.

En la música que es llança en directe hi ha ‘rap’, ‘trap’, ‘reggaeton’ i electrònica. Concebuda, dirigida i interpretada per Mireia Miracle, ha comptat amb l’ajuda en la composició musical dels germans Ferrando i d’Eva Boucherite en les coreografies.

Jove experimentada

Mireia Miracle (Madrid, 1985), crea, produeix i dirigeix els seus propis espectacles. Realitza també direccions, assessora altres artistes i imparteix tallers. Es va formar en teatre gestual, en dansa contemporània, teatre social, pedagogia teatral i direcció. 

Va començar la seua trajectòria professional com a actriu i directora en companyies com Semillas Teatro, guanyadora dels premis a millor espectacle, millor direcció, millor actriu, millor creació col·lectiva i premi del públic per la seua primera peça, ‘Jolanta’, en els certàmens de Torrelavega, Brunete i Almansa.

En 2015 va començar a treballar amb el ‘clown’ Leandre Ribera en l’espectacle ‘Iceberg’, estrenat en el prestigiós festival de teatre de carrer Chalon dans la Rue, que va fer una extensa gira internacional. Des de 2017 dirigeix el seu propi projecte artístic.

Galeria d'imatges