Presidència

Turisme preveu una recuperació contundent de l’activitat del sector amb una ocupació que supera el 90 per cent

14/08/2022
Turisme preveu una recuperació contundent de l’activitat del sector amb una ocupació que supera el 90 per cent
  • Francesc Colomer destaca la capacitat que ha tingut el sector per a fidelitzar els mercats
  • S’espera una ocupació del 81 % a l’interior de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment de 16 punts respecte a l’inici del mes d’agost de l’any passat
  • La previsió feta per Turisme marca que els hotels del litoral arribaran al 90 % d’ocupació mitjana i que aquesta xifra arribarà al 95 % en algunes zones com Benidorm


 

L’ocupació turística de la Comunitat Valenciana durant el mes d’agost superarà les previsions inicials previstes, la qual cosa suposa, segons ha valorat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “la confirmació del retorn del turisme de manera contundent a la nostra destinació i la capacitat que ha tingut el sector per a fidelitzar els mercats”.

La previsió d’ocupació a principis d’agost se situava en una mitjana del 81,69 % al litoral i de més d’un 65% a l’interior. No obstant això, en aquest moment, d’acord amb l’evolució de les dades de les últimes setmanes, es pot estimar que els hotels del litoral arribaran al 90 % d’ocupació mitjana, i en zones com Benidorm s’espera arribar al 95 %.

De la mateixa manera, les previsions a l’interior també són ara molt superiors i arribaran el 81 %, la qual cosa suposa 16 punts més que a l’inici del mes.

Sobre aquest tema, Colomer ha apuntat que és important tindre en compte “la capacitat de vertebració del territori que aporta el turisme gràcies a la diversitat d’ofertes i experiències que podem trobar, no només en la franja litoral, sinó també a l’interior de la nostra Comunitat”.

En aquest sentit, ha insistit en el fet que “el mes d’agost confirma la fidelitat dels diferents mercats amb la destinació Comunitat Valenciana”, al mateix temps que ha assegurat que “el dinamisme del mes de juliol ja aventurava un agost molt positiu”.

Previsions per damunt dels 10 punts al juliol

D’aquesta manera, cal recordar que l’ocupació final del mes de juliol va superar en 10 punts les previsions inicials, ja que, si s’estimava una xifra del 75 % en hotels del litoral, finalment es va arribar a una ocupació mitjana hotelera del 85,13 %. De la mateixa manera, respecte als hotels d’interior, l’ocupació de juliol va arribar al 70 %, la qual cosa suposa un increment de 18,4 punts respecte a 2021.

Colomer ha posat l’accent en la necessitat de “desestacionalitzar” la demanda turística a través de “la diversitat d’oferta i amb experiències més atractives i professionalitzades, que facen que s’incremente la tendència a l’equilibri territorial, on l’àmbit rural té cada vegada més pes turístic”.

Per al secretari autonòmic de Turisme, “aquest és un any en què podem destacar el valor del turisme per a entendre la nostra economia, societat i territori” i ha assenyalat que “ara el nostre repte és consolidar les xifres i desestacionalitzar, perquè la tardor i l’hivern continuen aquesta senda”.

Per a fer-ho, ha recordat que la Generalitat mantindrà “polítiques d’estímul” com el Bo Viatge, i ha apuntat que “més enllà de les xifres també hem d’analitzar altres paràmetres, com la rendibilitat o la vertebració territorial”.

De la mateixa manera, ha assegurat que “durant la tardor reprendrem la nostra presència en fires nacionals i internacionals, així com en tota mena d’esdeveniments de promoció que ens situen en l’imaginari col·lectiu dels mercats amb un pla operatiu de màrqueting més dinàmic que mai, ja que ens interessa no perdre ritme i que el sector turístic continue sent un motor socioeconòmic tan important per al nostre territori”.

Finalment, ha apuntat que “enguany ens plantegem tornar a reforçar la nostra promoció en mercats llunyans, reprenent estratègies que la pandèmia ens va obligar a paralitzar, però que estem en condicions de recuperar”.

 

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmico de Turisme, Francesc Colomer