Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Ports

La Generalitat destinarà 1,3 milions d’euros a la reparació urgent del dic de contenció d’arenes del port de Borriana

21/08/2022
La Generalitat destinarà 1,3 milions d’euros a la reparació urgent del dic de contenció d’arenes del port de Borriana
  • Els últims temporals han provocat importants danys estructurals en la infraestructura
  • La Conselleria d’Obres Públiques considera necessari actuar de manera immediata per a augmentar la seguretat i evitar una major deterioració

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha declarat d’emergència les obres de reparació del dic de contenció d’arenes i balisa lluminosa del port de Borriana, amb una inversió de més d’1,3 milions d’euros.

Els últims temporals han afectat seriosament la part visible del dic i han provocat importants danys estructurals que el mantenen sense el preceptiu abalisament.

Des de la Conselleria es considera necessari l’actuació urgent que evite la deterioració del dic per acció de l’onatge, i restituïsca de manera immediata el sistema d’abalisament marítim segons la normativa de l’Associació Internacional d’Autoritats de Senyalització Marítima i Ajudes a la Navegació (IALA-AISM), així com restablir les condicions de seguretat de la seua estructura i preservar l’operativitat de la bocana del port per a assegurar el desenvolupament normal de les operacions que es realitzen.

Així, entre altres actuacions, es durà a terme la reconstrucció del morro amb esculleres, de la fonamentació de la balisa cardinal i de l’equip de llum d’abast curt, i la reparació del tronc del dic de manera que puga continuar complint amb la seua funció de contenció d’arenes que evite l’aterrament de la bocana del port, per a permetre l’operativitat normal. També es reconstruirà el camí d’accés a la balisa per al seu manteniment.

Galeria d'imatges