Presidència
Regions a la UE

La Comunitat Valenciana coordinarà les oficines autonòmiques espanyoles a Brussel·les aquest semestre

22/08/2022
  • La Delegació de la Comunitat Valenciana assumeix durant aquest segon semestre de 2022 la Coordinació de les Oficines Regionals Espanyoles a Brussel·les (CORE), en un període que coincideix amb la presidència txeca del Consell Europeu

L’Oficina de la Comunitat Valenciana a Brussel·les ha assumit durant aquest segon semestre la Coordinació de les Oficines Regionals Espanyoles a Brussel·les (CORE). Aquesta coordinació es desenvoluparà en un període amb reptes molt importants que coincideix amb la presidència txeca del Consell Europeu, el lema del qual és ‘Europa com a tasca’.

La coordinació entre les representacions autonòmiques a la capital comunitària té l’objectiu d’estretir la relació entre les comunitats autònomes per a ser més eficients i reforçar la seua interlocució amb les institucions europees i amb la Representació Permanent d’Espanya davant de la Unió Europea.

El programa de treball elaborat per l’equip de la representació de la Comunitat Valenciana continuarà facilitant l’intercanvi d’informació sobre la participació de les comunitats autònomes en els assumptes UE a través dels diversos canals establits i s’organitzaran trobades de treball amb responsables de les diferents institucions i òrgans de la Unió Europea.

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, ha destacat la importància de la cooperació interregional tant en l’àmbit espanyol com en l’europeu i ha assenyalat que “assumim una tasca molt estratègica per a les comunitats autònomes i que donarà molta projecció al saber fer de la nostra Comunitat a la capital comunitària”. 

En aquest sentit, Daría Terrádez ha explicat que es tracta d’“un semestre especialment rellevant en el qual el projecte europeu haurà d’afrontar reptes excepcionals relacionats amb les persones refugiades, la seguretat energètica o la resiliència de les nostres institucions democràtiques”.

20 anys de col·laboració de les representacions autonòmiques a la UE

L’actual sistema de col·laboració entre oficines de comunitats autònomes a Brussel·les va nàixer en 2002 amb la finalitat d’estructurar una cooperació que s’estava desenvolupant de manera informal des de l’establiment progressiu de les diferents oficines regionals a Brussel·les a final dels anys huitanta del segle passat. 

L’objecte d’aquesta reeixida iniciativa ha sigut des del principi conjuminar i optimitzar els recursos al servei d’interessos comuns, millorant els sistemes i la gestió de la complexa informació de la UE. La coordinació busca també reforçar la interlocució de les oficines de les comunitats autònomes amb les institucions i els òrgans de la Unió Europea i amb la Representació Permanent d’Espanya davant la UE (REPER).