Presidència

L’ONU trasllada a la Generalitat la seua voluntat de continuar ampliant la base de Quart de Poblet amb més agències internacionals

24/08/2022
L’ONU trasllada a la Generalitat la seua voluntat de continuar ampliant la base de Quart de Poblet amb més agències internacionals
  • El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, s'ha reunit amb l'interventor general de Comptes de l'ONU

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha avançat la voluntat de l’ONU de continuar ampliant la seua base de Quart de Poblet amb la implantació de més agències internacionals.

Així ho ha indicat després de la reunió que ha mantingut amb l’interventor general de comptes de l’ONU, Chandramouli Ramanathan, al Palau de la Generalitat.

Calabuig ha destacat l’aposta de l’ONU per continuar creixent a la Comunitat Valenciana i, en aquest sentit, ha manifestat que “ja està arribant personal de les diferents agències de l’organització a la base”. Així mateix, ha destacat la importància del fet que “tant la Secretaria General com les diferents agències de l’ONU estiguen confiant cada vegada més en la Comunitat Valenciana”.

El secretari autonòmic ha indicat que l’interventor general de l’ONU “ha vingut a traslladar el seu reconeixement a la Generalitat pel suport que està prestant a la gran ampliació de la base i esperem que a l’octubre es puga inaugurar”. En aquest sentit, ha manifestat que “és un orgull per a tots els valencians i valencianes que tinguem la confiança d’aquesta organització internacional i que valoren de manera tan extraordinària l’entorn de la nostra comunitat en tots els aspectes”.

Calabuig ha destacat que cada vegada és major el valor que es dona a la Comunitat Valenciana en l’ONU perquè “és una comunitat amb una gran estabilitat política, unes excel·lents relacions amb les altres administracions i, particularment, amb el Govern d’Espanya”. A més, “comptem amb una excel·lent xarxa d’universitats i, particularment, les dues principals de la ciutat de València tenen convenis molt importants per al desenvolupament de tecnologies de la informació i la comunicació”, ha afegit.

El secretari autonòmic ha recordat que la base de l’ONU situada a Quart va començar sent una base xicoteta, dedicada fonamentalment a les telecomunicacions i a donar suport a les missions de pau, però aquella base, ha continuat, “ha anat creixent i, en aquests moments, ja té prop de 600 persones i cada vegada té una importància més determinant en el conjunt dels organismes de les Nacions Unides”.

A la trobada també han assistit la directora del centre de les Nacions Unides de Servei Global (UNGSC), Giovanna Ceglie; el director de la base de telecomunicacions de l’ONU a València, Michel Bergeron; l’oficial de Gestió de Programes en les Nacions Unides, Kornelija Juskaite, i el Senior Liaison Assistant del Centre de les Nacions Unides de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions (UNICTF), Lino Puertas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats