Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat ofereix el diumenge l’última jornada de transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló

27/08/2022
Personas usuarias en una estación de Metrovalencia
  • La mesura destinada a fer front a l’actual crisi energètica ha permés oferir servei gratuït els diumenges durant quatre mesos i ha beneficiat prop de 2,5 milions de persones usuàries
  • Com a continuació d’aquestes iniciatives, al setembre s’aplicarà un descompte del 30 % en els abonaments i els títols multiviatge dels transports que són competència de la Generalitat

La Generalitat ofereix aquest pròxim diumenge 28 d’agost l’última jornada de transport gratuït en els serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i el TRAM de Castelló.

La iniciativa s’ha desenvolupat en aquests tres transports públics que són competència de la Generalitat durant els mesos de maig, juny, juliol i agost, com a part del conjunt d’accions previstes en el Pla Reactiva per a fer front a l’actual crisi energètica, com a aposta per la mobilitat sostenible i per a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes.

Amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha fomentat l’ús del transport públic, ha contribuït a la descongestió de les ciutats i a reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic.

Segons dades provisionals, la Generalitat ha beneficiat amb aquesta mesura, aplicada durant quatre mesos, prop de 2,5 milions de persones usuàries, ja que ha permés viatjar gratis els diumenges en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló.

Nous descomptes

Aquesta iniciativa tindrà continuïtat al setembre amb l’entrada en vigor de la reducció d’un 30 % addicional en el preu dels abonaments i els títols multiviatge de tots els serveis de transport públic que són competència de la Generalitat.

La mesura completa, al seu torn, les reduccions aplicades enguany per la Generalitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), en el transport metropolità de València, en què les tarifes s’han reduït un màxim del 50 % i s’ha fet realitat la integració tarifària gràcies a la targeta SUMA.

Igualment, la Generalitat va aplicar el mes de juny passat una reducció de preus que arribava al 50 % en el TRAM d’Alacant, amb l’entrada en vigor de la simplificació zonal de la xarxa que uneix Alacant i Dénia.

Galeria d'imatges