Presidència
Consell de l'Audiovisual

El Consell de l’Audiovisual ofereix als mitjans una guia sobre el tractament adequat del suïcidi

09/09/2022
  • Amb motiu de la celebració, aquest dissabte, del Dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi, el CACV recorda l'impacte que tenen els mitjans sobre les seues audiències i els insta a tractar el suïcidi com un problema de salut
Castelló de la Plana.

El Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV) ha posat a la disposició dels i les professionals de la comunicació una guia sobre el tractament adequat del suïcidi, que estarà disponible en la seua página web. Referent a això el CACV ha instat els mitjans a la realització d'un tractament adequat del suïcidi.

Així ho ha acordat en la seua sessió plenària celebrada aquesta setmana a Castelló de la Plana, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi que se celebra aquest dissabte, 10 de setembre.

El CACV ha realitzat una crida de sensibilització per a instar l'abordatge del suïcidi com un problema de salut i ha apel·lat a la responsabilitat dels mitjans en virtut de la seua capacitat d'influència sobre les audiències i a la funcionalitat pedagògica de les seues produccions i publicacions. Així mateix, ha recordat l'existència del recurs per a l'atenció a la conducta suïcida, a través del 024.

El Consell de l’Audiovisual és l'autoritat audiovisual independent encarregada de vetlar pel respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris en l'àmbit dels mitjans audiovisuals en la Comunitat Valenciana i pel compliment de la normativa vigent en matèria audiovisual i de publicitat.