Presidència
Firma convenio

Colomer destaca que el D*na consolida Dénia com a capital gastronòmica del Mediterrani

14/09/2022
Francesc Colomer acompañado por el alcalde de Dénia, Vicent Grimalt y el chef Quique Dacosta
  • D*na Festival 2022 tindrà lloc a la Marineta Cassiana de Dénia els pròxims dies 1 i 2 d’octubre, reivindicant ‘el valor d’allò que és autòcton’
  • El secretari autonòmic de Turisme, l’alcalde de Dénia i el xef Quique Dacosta han presentat hui les novetats de la 5a edició de l’esdeveniment gastronòmic de referència al Mediterrani

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dimecres que “el D*na consolida Dénia com a capital gastronòmica del Mediterrani”, al mateix temps que ha assenyalat que es tracta d’una cita gastronòmica de rellevància internacional “en construcció permanent, que s’ha afermat com a punt de trobada i gaudi, a més de ser un aparador de la cuina autòctona i un espai de debat”.

Així ho ha declarat Francesc Colomer a València, durant la presentació del D*na Festival Dénia, que tindrà lloc els pròxims dies 1 i 2 d’octubre, on s’han donat a conéixer les novetats d’aquesta cinquena edició del certamen de la mà del xef 3 estreles Michelin i comissari del festival, Quique Dacosta, acompanyat per l’alcalde del municipi, Vicent Grimalt.

Dacosta, que lidera aquesta iniciativa, ha assenyalat que “l’objectiu del D*na és mirar cap al que és més autòcton”, per això una de les coses que es remarcarà en aquesta edició és promocionar “aquells projectes més locals que són reconeguts com a fórmules d’èxit, més enllà dels cuiners que compten ja amb un prestigi reconegut en l’alta cuina”, ha avançat.
Per la seua banda, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha agraït l’aposta de Turisme Comunitat Valenciana, “que sempre ha sabut transmetre el reconeixement i la confiança al municipi”, i espera “donar continuïtat a aquest projecte que ha funcionat amb tant d’èxit”, hi ha afegit.

D*na Festival 2022

El D*na Festival 2022, que compta amb el segell autonòmic de l’Exquisit Mediterrani, estarà obert al públic, amb l’objectiu d’acostar la cuina a tot aquell que se’n vulga sentir partícip.

La cinquena edició del festival reunirà cuiners i cuineres, restaurants, productors crítics, i aficionats i aficionades gastronòmics. Durant dos dies, la capital de la Marina Alta es transformarà en una gran taula de 500 metres enfront de la mar per a celebrar la riquesa de la gastronomia mediterrània, debatre’n sobre el futur i fer valdre el rebost, la creativitat i la cultura gastronòmica d’aquesta regió, representada a taula com a punt de trobada, aparador i espai de debat.

El D*na d’enguany comptarà amb diversos espais: l’escenari principal, en el qual xefs guardonats oferiran xarrades i cuina en directe, i un segon escenari central donarà visibilitat a joves cuiners, acompanyats dels seus equips de sala, que també representen l’alta cuina i la gastronomia mediterrània i espanyola.

A més, al llarg d’aquesta trobada gastronòmica s’organitzarà una zona exclusiva de llocs de restaurants amb venda de creacions de xefs locals; una mostra de productors i artesans; debats gastronòmics, així com un espai de tallers de cuina on els productes locals, com ara l’arròs, les coques i el peix, seran els protagonistes.

El festival D*na es viurà també en nombrosos restaurants de la ciutat adherits al certamen, que durant els dies que tindrà lloc oferiran menús i propostes especials.

Suport de Turisme al D*na Festival Dénia

Prèviament a la presentació, Colomer ha signat el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Dénia per a la posada en marxa del pla de promoció de la gastronomia de la localitat i de la Comunitat Valenciana durant 2022.
Mitjançant aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destina 200.000 euros per a donar suport a iniciatives com el festival gastronòmic D*na de Dénia.

Finalment, cal assenyalar que Dénia és una de les destinacions turístiques més representatives de la Comunitat Valenciana i s’ha constituït com a destinació gastronòmica per excel·lència. Els seus productes i establiments de restauració li han atorgat un nivell de tanta qualitat que en 2015 van fer possible que entrara a formar part del selecte grup de ciutats creatives gastronòmiques de la Unesco.

Galeria d'imatges