Presidència

El Consell ha atés 3.182 iniciatives de control parlamentari de l’acció de govern durant el sisé període de sessions de la X legislatura

16/09/2022
  • De l’1 de gener al 15 de juliol de 2022, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha realitzat 9 compareixences davant del Ple, en què ha respost 45 preguntes d’interés general

El Consell ha atés un total de 3.182 iniciatives de control parlamentari de l’acció de govern durant el sisé període de sessions de la X legislatura, que comprén des de l’1 de gener fins al 15 de juliol de 2022, segons l’informe d’activitat parlamentària presentat en el Ple.

Pel que fa a la iniciativa legislativa del Consell, les Corts han aprovat tres lleis noves, dues de les quals procedeixen de la iniciativa legislativa del Consell: la Llei d’ordenació de l’exercici de les professions de l’esport i l’activitat física a la Comunitat Valenciana i la Llei de modificació de la Llei 7/2008, de 13 de juny, de reconeixement de la Universitat Internacional Valenciana.

La tercera llei aprovada ha sigut la de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, l’origen de la qual és una proposició de llei dels grups parlamentaris Socialista, Compromís i Unides-Podem.

L’activitat legislativa de l’executiu valencià també s’ha materialitzat amb l’aprovació i la remissió a les Corts del Projecte de llei del canvi climàtic i transició ecològica de la comunitat valenciana.

Paral·lelament, el Consell ha aprovat durant aquest sisé període de sessions sis decrets llei, que han sigut convalidats pel Ple de les Corts. Així mateix, també han convalidat un decret llei que va ser aprovat a finals de l’anterior període de sessions.

Compareixences

Entre l’1 de gener i el 15 de juliol de 2022, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha realitzat nou compareixences davant del Ple, en què ha respost 45 preguntes d’interés general formulades pels síndics i les síndiques dels grups parlamentaris de les Corts.

La resta dels membres de l’executiu valencià han substanciat en seu plenària 31 compareixences, 33 interpel·lacions i 137 preguntes orals. D’altra banda, les comissions parlamentàries van acollir 75 compareixences.

Així mateix, els consellers i les conselleres van traslladar la contestació requerida per escrit a 1.475 preguntes i 1.386 sol·licituds de documentació.

Quant a les iniciatives incloses en el concepte de direcció política, les Corts han aprovat 67 resolucions.