Presidència

El Consell autoritza la pròrroga de l’acord entre la Corporació de Mitjans de Comunicació i la UPV per a la subtitulació de continguts audiovisuals

16/09/2022
  • La Generalitat destinarà 90.000 euros per a finançar la continuïtat de l'acord

El Consell ha autoritzat la subscripció d’una addenda al conveni entre la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a la subtitulació de continguts audiovisuals assistida per ordinador en temps real i basada en la intel·ligència artificial.

En aquest sentit, es prorroga en dotze mesos la vigència del conveni i la duració del projecte, que conclouran el 5 d’octubre de 2023.

La CVMC i la UPV van subscriure en 2017, junt amb la resta de les universitats públiques valencianes, un conveni marc de col·laboració en matèria acadèmica, científica i cultural.

En virtut d’aquest acord, la CVMC i la UPV van signar, en 2020, un altre acord per a la subtitulació assistida per ordinador en temps real i basada en intel·ligència artificial de continguts audiovisuals.

La vigència d’aquest conveni conclourà l’octubre de 2022, per la qual cosa s’ha considerat ampliar l’execució de les tasques un any més, ja que el programa de treball ha adquirit més entitat i no ha conclòs.

Per tant, han acordat ampliar l’aportació econòmica inicial i prorrogar la duració del projecte, de conformitat amb el que preveu el conveni.

En concret, aquesta ampliació de l’acord suposa una aportació de la CVMC a la UPV de 90.000 euros. Les clàusules que figuren en el conveni continuen sent totalment vàlides, excepte la part en què queden modificades per aquesta addenda.

El conveni té per objecte el foment de la investigació en l’àmbit de la intel·ligència artificial per a aplicar-la en les finalitats de servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic i d’interés públic, ampliant l’accessibilitat de la ciutadania als continguts audiovisuals i facilitant la superació de les barreres vinculades a diversos escenaris de discapacitat.

Amb la pròrroga de l’acord, el pla de treball establit es modifica per a continuar amb l’estudi desenvolupat fins ara en totes les tasques amb la retroacció obtinguda en l’ús real dels sistemes.

D’altra banda, la CVMC i la UPV han identificat les ampliacions que cal desenvolupar amb la pròrroga del conveni, dins de les tasques del pla de treball original.

En concret, aquesta ampliació permetrà continuar amb la investigació i el desenvolupament de sistemes per a la subtitulació assistida per ordinador en directe i en diferit, en valencià i en castellà, de continguts audiovisuals en mitjans i canals de comunicació.

També permetrà l’estudi i la prova de solucions tècniques per a la integració, en mitjans i canals de comunicació, de sistemes de subtitulació assistida per ordinador en directe i en diferit, en valencià i en castellà, de continguts audiovisuals.