Presidència

Dues exposicions de la Ciutat de les Arts i les Ciències omplin d’art els carrers de Benidorm

16/09/2022
Dues exposicions de la Ciutat de les Arts i les Ciències omplin d’art els carrers de Benidorm
  • ‘My Secret Garden’, de l’artista belga Arne Quinze, instal·lada al Passeig de Ponent, se suma a la mostra ‘Les torres de l’Alhambra’, exposada al centre de la ciutat 

El Passeig de Ponent de Benidorm és l’escenari d’una nova exposició escultòrica monumental: ‘My Secret Garden’, de l’artista belga Arne Quinze, que ahir va recórrer la mostra acompanyat de l’alcalde, Toni Pérez; la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer; el director adjunt de Relacions Institucionals i Promoció de l’organisme, Julio Monreal, i la directora de Continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Miriam Atienza, entre altres. 

La mostra arriba a la ciutat de la mà de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i se suma a l’exposició ‘Les torres de l’Alhambra’, de Cristóbal Gabarrón, fruit també de la col·laboració entre el complex cultural i l’Ajuntament de Benidorm. Aquesta acció s’emmarca en l’objectiu del complex que busca acostar l’art a la societat amb obres instal·lades a l’aire lliure. 

Cal destacar, a més, que a la ciutat s’exhibeix una gran escultura de cignes de l’artista taiwanés Hung Yi, que en 2021 va exposar al Passeig de Ponent la seua exposició ‘Galaxia Hung’. Les tres mostres esmentades s’han exposat als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències en els últims anys i tenen caràcter itinerant. 

En aquest cas, ‘My Secret Garden’ és una exposició realitzada de manera expressa per a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on es va exposar per primera vegada en 2019, i forma part de l’objectiu del complex d’acostar l’art a la gent i transformar les ciutats en museus a l’aire lliure. En aquesta línia, ‘My Secret Garden’ ha viatjat per diverses ciutats espanyoles (Alacant, Marbella, Màlaga i ara Benidorm), transmetent un missatge de preservació i conservació de la naturalesa a partir de la representació conceptual de flors. 

A Benidorm, ‘My Secret Garden’ es pot veure al tram del Passeig de Ponent més pròxim a La Cala, des de la intersecció de les avingudes Armada Espanyola i Vicente Llorca Alós fins a assolir l’avinguda Puerto Rico, on se situa l’escultura dels cignes de l’artista Hung Yi. La plaça de la Hispanitat, l’avinguda del Mediterrani i el carrer Gambo són, per la seua banda, l’escenari en el qual es poden contemplar les 16 escultures de gran format que componen l’exposició itinerant ‘Les torres de l’Alhambra’. 

Galeria d'imatges