Presidència

Colomer visita Alcublas i Olocau per a presentar dos llibres de Gabriel Songel que suggereixen rutes per a conéixer el conjunt cultural i paisatgístic

16/09/2022
Presentación del libro 'El tesoro de Al Qadir’ en Olocau
  • Francesc Colomer ha destacat el treball bibliogràfic realitzat per Gabriel Songel per a “posar en valor el carisma i la identitat d'aquests municipis”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat els municipis d’Alcublas i Olocau, on ha participat en la presentació dels llibres ‘La villa de Al Qibla’, a Alcublas, i ‘El tesoro de Al Qadir’, a Olocau, juntament amb l’autor de les obres, Gabriel Songel.

Durant la presentació a Alcublas, Colomer ha destacat el treball bibliogràfic que ha fet Gabriel Songel per a “fer valdre el carisma i la identitat d’aquest municipi” i ha recalcat que “el turisme és un contenidor d’experiències singulars, que valora allò que no té rèplica en un altre lloc”.

A més, ha destacat que “aquesta cerca d’una altra mirada de la història rescatant relats és una tasca molt meritòria, aquestes iniciatives rescaten identitat”, i ha recordat la importància de “mostrar la nostra història i la nostra autenticitat”.

‘La villa de Al Qibla’ és una publicació documentada que suggereix noves rutes per a apreciar millor el conjunt cultural i paisatgístic de l’entorn d’Alcublas.

Songel ha explicat alguns detalls del llibre i ha destacat que aquesta publicació “aporta un relat a les rutes i les integra amb la història del municipi”.

A Olocau, Francesc Colomer, juntament amb l’autor del llibre i l’alcalde de la localitat, Antonio Ropero, ha assenyalat que ‘El tesoro de Al Qadir’ és una novel·la gràfica que presenta hipòtesis amb observacions realitzades sobre el territori real i amb troballes reals.

Galeria d'imatges