Presidència
Promoció gastronòmica

Dues entitats turístiques de Teulada-Moraira s’adhereixen a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca l’Exquisit Mediterrani

21/09/2022
L’SA de Turisme al Club Nàutic de Moraira
  • El Club Nàutic de Moraira i la Fundació de la CV Auditori Teulada Moraira han subscrit aquest dimecres el seu compromís amb Turisme Comunitat Valenciana
  • Francesc Colomer ha participat en la presentació de la IX Gourmet Race Moraira-Teulada 2022 i en la clausura de les activitats de l'Alere/Dolia 2022

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat aquest dimecres Teulada-Moraira, on ha signat, d'una banda, l'adhesió del Club Nàutic de Moraira i, d'altra banda, la de la Fundació de la CV Auditori Teulada Moraira, a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca l'Exquisit Mediterrani.

Un distintiu turístic que té com a finalitat la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l'excel·lència del producte gastronòmic.

Cal destacar que la Xarxa GastroTurística CV compta amb més de 100 entitats i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana adherides, que estan col·laborant amb Turisme a través d'accions, pròpies o en col·laboració, i coordinant els seus programes i esdeveniments gastronòmics, que actualment assoleixen prop de 250 iniciatives.

Colomer ha felicitat les dues entitats per la seua adhesió a l'Exquisit Mediterrani, agraint l'aposta que fan per impulsar esdeveniments i convocatòries gastronòmiques que “consoliden la nostra marca”.

IX Gourmet Race Moraira-Teulada 2022

El titular de Turisme, després de la signatura de l'adhesió a l'Exquisit Mediterrani amb el president del Club Nàutic de Moraira, Juan Vicente Oller, ha participat en la presentació de la IX edició de la Gourmet Race Moraira-Teulada 2022. Un esdeveniment que se celebrarà al Club Nàutic el pròxim 8 d'octubre, una regata única en el seu gènere que conjumina esport i gastronomia sota l'eslògan Cuinar navegant.

Per a Francesc Colomer aquesta convocatòria, que “combina en un espai extraordinari la cuina, el talent i el disseny amb la nàutica, el gran valor i l'atribut del litoral mediterrani, posa de manifest la capacitat de la destinació en la cerca de la singularitat i l'autenticitat”.

En aquest sentit, ha afirmat que “Teulada-Moraira fa un pas avant sent una destinació turística referent, que ha aconseguit que la gastronomia lligada a la mar inspire el viatge”.

Clausura de les activitats de l'Alere/Dolia 2022

A Teulada, Colomer ha assistit a l'Auditori de Teulada Moraira, on ha signat l'adhesió esmentada anteriorment, a més de clausurar, juntament amb l'alcalde Raúl Llobell, les activitats que s'han organitzat per a la comunitat educativa, dins de la X+1 Mostra d'Enoturisme i Gastronomia Alere/Dolia.

El secretari autonòmic ha volgut destacar la gran tasca de difusió d'aquest projecte, que a judici seu “fa valdre no només un fet culinari, sinó el rescat de la nostra història lligada al territori i la cultura, en què la gastronomia és un element identitari d'autenticitat que ha de ser recordat”.

Així mateix, Colomer ha fet èmfasi en el gran valor de l'Escaldà, que a través d'aquesta iniciativa es dona a conéixer als joves i permet que “les tradicions vinculades a la gastronomia es transmeten de generació en generació”.

Per la seua banda, l'alcalde de Teulada, Raúl Llobell, que ha agraït la col·laboració i el suport de Turisme, ha destacat que “l'Auditori fomenta la gastronomia a través de projectes com el d'Alere/Dolia, que difonen productes locals i sostenibles, a més de potenciar i mantindre vives les tradicions culinàries”.

Galeria d'imatges