Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat sostenible

Obres Públiques trau a licitació dos passos inferiors de la línia 3 de Metrovalencia per a donar continuïtat al trànsit de bicicletes i vianants entre Alboraia i Almàssera

25/09/2022
Obres Públiques trau a licitació dos passos inferiors de la línia 3 de Metrovalencia per a donar continuïtat al trànsit de bicicletes i vianants ...
  • La Conselleria destina 4 milions d'euros a les obres de permeabilització, que tindran un termini d'execució de 24 mesos
  • Les obres projectades donaran continuïtat als camins de servei que circulen al costat del barranc del Carraixet per davall de la via ferroviària

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació les obres per a millorar la comunicació de bicicletes i vianants entre Alboraia i Almàssera, així com donar continuïtat als camins de servei del barranc del Carraixet mitjançant la construcció de dos passos inferiors per davall de la línia 3 de Metrovalencia.

Per a l'execució d'aquestes obres, la Conselleria hi ha destinat un pressupost de més de 4 milions d'euros i un termini d'execució de 24 mesos.

Així, les obres projectades donaran continuïtat als camins de servei que circulen al costat del barranc del Carraixet per davall de la via ferroviària. Per a això, s'han dissenyat dos passos inferiors en cada marge del barranc. En el pas del marge dret es permetrà l'ús mixt de vehicles de conservació del barranc i persones usuàries de l'itinerari de bicicletes i vianants, a més es condicionarà el tram del camí fins a Tavernes Blanques i en el marge esquerre es disposarà un altre pas inferior d'ús exclusivament per a bicicletes i vianants.

Per a permetre el trànsit no motoritzat de manera accessible i segur entre els nuclis urbans d'Alboraia i Almàssera, s'ha projectat una nova passarel·la per als vianants que estarà adossada a l'actual estructura de pas de la línia ferroviària sobre el barranc de 2,50 metres d'amplària connectada a les estructures del pont existent mitjançant braços metàl·lics.

Per a completar l'itinerari entre Alboraia i Almàssera, també es construiran xicotets trams per a bicicletes i vianants de connexió amb els camins ja existents.

Com a resultat de les obres, les barreres a la mobilitat de bicicletes i vianants que actualment suposen el barranc del Carraixet i les vies del metro quedaran resoltes, per la qual cosa millorarà la seguretat i comoditat dels ciutadans i les ciutadanes en els seus desplaçaments tant d'oci com quotidians en tot aquest àmbit.

Així mateix, aquesta actuació s'emmarca dins dels objectius de promoció del patrimoni natural i cultural i de la connexió de la població amb els espais naturals a través de sendes accessibles que puguen ser recorregudes per bicicletes i vianants amb seguretat.

Els camins de servei del barranc del Carraixet constitueixen una de les rutes de bicicletes i vianants més importants de l'Horta Nord, sobretot en el tram entre la costa i Alboraia, que compta a més amb trams condicionats en exclusiva per a aquest ús.

Galeria d'imatges