Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat licita els serveis de neteja de TRAM d’Alacant per un import de 3 milions d’euros en els pròxims dos anys i mig

24/09/2022
Rentador tallers El Campello
  • Els treballs previstos afecten la neteja del material mòbil i les instal·lacions de tallers
  • El contracte inclou un apartat de tasques de desinfecció enfront dels efectes de la COVID-19

La Generalitat destinarà més de tres milions d'euros, IVA inclòs, als treballs de neteja i desinfecció del material mòbil i els tallers de TRAM d'Alacant durant els pròxims dos anys i mig.

Per a fer-ho, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat un contracte de 3.052.243 euros, IVA inclòs, per a desenvolupar aquesta actuació durant dos anys, sis mesos i quinze dies, a què es pot afegir dues possibles pròrrogues d'un any cadascuna, amb la qual cosa, en cas que s'executara, el contracte s'elevaria a 5,4 milions d'euros, també IVA inclòs.

Els serveis contractats tenen en compte totes les necessitats derivades de la neteja del material mòbil i els tallers de TRAM d'Alacant, i garanteixen la qualitat i les freqüències de la neteja que es requerisquen, diàries i no diàries.

A més, la licitació inclou les necessitats que s'han plantejat a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19 en matèria de neteja i desinfecció a les unitats tramviàries i ferroviàries, així com les instal·lacions de tallers.

En el futur contracte també s'ha inclòs la neteja del taller de Dénia, que acollirà i mantindrà els nous trens duals (elèctric-dièsel) que prestaran servei en la línia 9, que uneix aquesta localitat de la Marina Alta amb Benidorm.

Els trens duals, que combinen la propulsió elèctrica i dièsel, s'han fabricat a Stadler Rail València, a la planta d'Albuixech. FGV va adjudicar a aquesta empresa la fabricació de sis unitats per import de 43,3 milions d'euros.

Aquesta licitació se suma a les actuacions que ja s'han dut a terme en TRAM d'Alacant, com ho són l'adjudicació de la neteja en estacions de superfície i subterrànies, baixadors i dependències tècniques i administratives de les línies ferroviàries i tramviàries, adjudicada a Clece, SA, per 4.770.574,99 euros, IVA inclòs.

Galeria d'imatges