Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull aquest divendres una jornada sobre investigadors amb tallers i xarrades científiques

26/09/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull aquest divendres una jornada sobre investigadors amb tallers i xarrades científiques
  • Les activitats són gratuïtes i tindran lloc al Passeig d'Arcbotants de l'Umbracle des de les 10 fins a les 14 hores, per a escolars, i de 16 a 21 hores per a públic general
  • Els tallers de La Ciència a Escena i de l'Oceanogràfic, així com visites organitzades per CaixaForum i Un Llac de Concerts de Berklee València se sumen al programa
     

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull aquest divendres, 30 de setembre, una jornada completa que, sota el títol La Nit Mediterrània de les Investigadores a València, representa un gran esdeveniment de divulgació de la ciència que forma part de la Nit Europea de la Investigació.

Durant tot el dia, personal investigador oferirà a estudiants de Primària i Secundària, al matí, i públic general, a la vesprada, tallers i xarrades per a acostar la ciència a la societat valenciana.
 
L'esdeveniment està organitzat a València per la Delegació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana; l'Institut d'Investigació Sanitària Incliva; la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio); la Universitat de València, i la Universitat Politècnica de València.

Aquestes institucions formen part dels projectes europeus Mednight (CSIC, Fisabio, Incliva) i Mednight GTS (UV, UPV), i organitzen aquesta efemèride en coordinació amb Esciencia Esdeveniments Científics, en col·laboració amb el Museu de les Ciències, l'Oceanogràfic i CaixaForum València.
 
El Passeig d'Arcbotants de l'Umbracle acollirà les activitats en format fira, de manera que cada institució oferirà una sèrie de tallers divulgatius per a mostrar al públic la investigació que es realitza en els principals centres d'R+D+I de la capital valenciana i divulgar ciència de manera lúdica.
 
Al matí, de 10 a 14 hores, està prevista l'assistència de més de mil alumnes de Primària i Secundària. A la vesprada, les activitats s'obrin al públic general, de 16.30 a 21 hores.

Per part de la Ciutat de les Arts i les Ciències, en el programa s'inclouen el taller Química en acció, de La Ciència a Escena del Museu de les Ciències, amb experiments en directe; els tallers de l'Oceanogràfic sobre tortugues marines, balenes i dofins, i el taller Veterinaris per un dia, així com visites organitzades per CaixaForum. 
 
Diverses entitats presentaran les seues investigacions i projectes amb activitats sobre vacunes, impressió en 3D o components del cos humà; comprovar el poder de la llum, i fabricar blandiblú i criptonita, entre altres experiències.
 
També se suma a la jornada Un Llac de Concerts, amb una nova actuació d'estudiants del campus de Berklee a València. La cita serà a partir de les 19 hores a l'escenari instal·lat al costat del Museu de les Ciències, i l'accés és lliure. 
 
Col·loqui European Corner
 
L'Auditori Santiago Grisolía del Museu acollirà a les 13 hores el col·loqui European Corner, en el qual investigadors i investigadores que lideren importants projectes europeus es reuniran amb estudiants i professors per a compartir les seues experiències i la seua vocació per la ciència.
 
L'activitat compta amb la participació d'Iñaki Comas, investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC) (Projecte Tb-Reconnect); Pilar Franco, cap de l'Àrea de Genòmica i Salut de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) (projecte Stance4Health) i Marcos Latorre, investigador del Centre d'Investigació i Innovació en Bioenginyeria (Ci2B) de la Universitat Politècnica de València (UPV) (projecte G-CYBERHEART).

Així mateix, compta amb Tania Fleitas, investigadora Joan Rodés en el grup d'investigació en càncer colorectal i nous desenvolupaments terapèutics en tumors sòlids d'Incliva (projecte LEGACy); Gustau Camps-Valls, coordinador del grup de Processament d'Imatges i Senyals (ISP) de l'Image Processing Laboratory (IPL) de la Universitat de València (programa ELLIS en Machine Learning for Earth and Climate Sciences), i Ana Enguídanos Weyler, Europe Direct Comunitat Valenciana.


 

Galeria d'imatges