Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la XII edició del concurs científic ‘Reacciona!’

26/09/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la XII edició del concurs científic ‘Reacciona!’
  • Dirigit a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tot Espanya
  • El certamen està organitzat en col·laboració amb la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química
     

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química  (RSEQ-VAL) han convocat la dotzena edició del concurs científic Reacciona!, que  convida a realitzar un projecte en format de vídeo explicatiu sobre algun procés químic.  

El certamen es dirigeix a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tot Espanya. L'objectiu d'aquesta iniciativa és destacar la importància de la química en el desenvolupament de la societat i promoure'n l'interés entre els i les joves. 

Els centres interessats es poden inscriure en  www.cac.es/web/reacciona  fins a l'1 de febrer de 2023. La presentació dels treballs serà del 15 de febrer al 24 de març de 2023. El material multimèdia, d'una duració màxima de 5 minuts, ha d'exposar de manera didàctica i original algun procés químic, especialment aquells que hagen contribuït de manera significativa al benestar de la societat o que siguen més formatius. La final i el lliurament dels premis serà el 5 de maig de 2023 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. 

L'edició passada, en la qual es van presentar 108 projectes, va comptar amb més de 300 participants procedents de centres de la Comunitat Valenciana i d'altres comunitats autònomes. El primer premi, dotat de 1.200 euros, va anar per a un grup d'estudiants de l'IES Delicias de Valladolid.  

Aquesta iniciativa pretén incrementar l'apreciació pública de la química com a eina fonamental per a satisfer les necessitats de la societat, promoure l'interés per la química entre la joventut i generar entusiasme pel futur creatiu de la química. La primera edició del concurs es va iniciar en 2011 amb motiu de l'Any Internacional de la Química.

A més del primer premi dotat de 1.200 euros, el segon premi és de 600 euros i el tercer, de 300 euros. La concessió del premi correspondrà en un 50 % al centre escolar i el 50 % restant als components de l'equip. Els premis són finançats per la Secció Territorial de València de l'RSEQ i els treballs finalistes es poden exposar a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Galeria d'imatges